In vizor

Viceprimarul Tarcea, despre strada Edgar Quinet: „Modernizarea străzii, prinsă în proiectul centurii metropolitane”

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că modernizarea străzii Edgar Quinet este cuprinsă în proiectul centurii metropolitane, ceea ce înseamnă că locuitorii de pe această stradă mai au de așteptat până când vor avea trotuare. Ziar de Cluj atrăgea atenția că în ciuda faptului că se construiește în continuare pe strada Edgar Quinet, singurul mod în care se poate circula în siguranță este cu mașina. Trotuarele lipsesc cu desăvârșire, iar pe marginile de pâmânt sunt parcate mașini sau sunt depuse saci cu deșeuri. 

„Modernizarea străzii este prinsă în proiectul centurii metropolitane. Va avea o ampriză de 12 metri. Va avea legătura cu centura metropolitană. Pe strada Edgar Quinet locuiesc 3500-4000 de oameni. Este o zonă extrem de înțesată de locuințe și modernizarea ei e prinsă în proiectul centurii metropolitane”, a declarat viceprimarul Tarcea la Servus Cluj.

Recent o alee din proximitatea străzii s-a surpat în urma săpăturile realizate pentru construirea unui nou imobil. Viceprimarul Tarcea susține că acea alee este privată, drept urmare singurii care pot interveni sunt cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

„Nu strada a luat-o la vale, ci o alee care este perpendiculară pe strada Edgar Quinet și care este în domeniul privat. Lângă această alee se construiește un imobil. În urma săpăturilor la acest imobil într-adevăr s-a crăpat, s-a fisurat, s-a rupt o bucată din aleea de acces la blocul din zonă. Noi ne-am sesizat imediat și am intervenit cu Poliția Locală. Primăria Cluj-Napoca nu are atribuții de a interveni ci doar de a securiza zona. Am trimis toate informațiile Inspectoratului de Stat în Construcții care are abilități să ia toate măsurile necesare, inclusiv de oprire a lucrărilor. În acest moment situația este sub control. ISCTR va lua măsurile necesare împotriva celui care a provocat această alunecare de teren. Noi am monitorizat ceea ce se întâmplă acolo pentru a evita un accident. Strada Edgar Quinet aflată în domeniul public nu este afectată de niciun fel de alunecare de teren.  Acolo s-a dat o autorizație de construire. Cei care au construit fie nu au respectat autorizația fie au fost neglijenți, nu putem da vina pe autoritățile statului. Nu se poate sta în spatele fiecărui constructor. Nu poate sta un polițist local în spatele fiecărui clujean”, a explicat Dan Tarcea. 

Autoritățile locale au cuprins mai multe străzi aflate în zonele periferice ale orașului în proiectul de realizare a Centurii Metropolitane deoarece astfel modernizarea lor poate fi făcută din fonduri europene. Singurul inconvenient este că realizarea centurii încă este la stadiul de studii și documentații, iar realizarea proiectului se află în mâinile autorităților centrale. Un termen optimist pentru realizarea centurii este anul 2026, ceea ce înseamnă că vor mai trece cel puțin 4-5 ani până când mii de clujeni vor avea condiții decente de deplasare spre locuințele lor. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *