Rautacisme

Viceprimarul Dan Tarcea lovește din nou! Metroul ar putea fi și suprateran

Fix în urmă cu o săptămână, viceprimarul Dan Tarcea a adus în discuție construirea unui metrou la Cluj-Napoca, subiect despre care a vorbit și Gheorghe Funar la vremea lui și primarul Emil Boc în urmă cu câțiva ani.

În timp ce proiecte majore ale orașului sunt în mare întârziere (podul Traian, parkingul Negoiu, construirea centurii metropolitane, care nici măcar nu a început, Buftea de Cluj etc), șefii din Primărie visează metrou și monorail. După ce săptămâna trecută, Dan Tarcea declara că ce frumos ar fi ca în Cluj-Napoca să avem metrou și chiar că s-ar putea construi, acum, insistă asupra construirii unui metrou. Într-o săptămână, domnul viceprimar a avut timp să mai pritocească ideea. Ei bine, dragi clujeni, am putea avea metrou subteran și suprateran. Când? Probabil când vom avea monorail. Și vor fi inaugurate ambele: metrou și monorail.

“Poate să fie o soluție mixtă de subteran și suprateran. Aceasta ne va spune studiul de fezabilitate și studiile pe teren. În primul rând ar trebui făcută o cartografiere a subteranului ca să ne spună unde se poate face subteran, poate că pe Florești s-ar putea face suprateran pentru că terenul este mai generos acolo și încă nu sunt făcute construcții așa de multe, poate și pe o parte din Apahida se poate face suprateran, mai sunt și câteva zone în Cluj, dar studiul de fezabilitate ne va spune mai precis unde se poate face acest metrou”, a declarat Tarcea, marți dimineața, la Realitatea FM.  

Așteptăm să ne plimbăm cu metroul subteran, suprateran și cu monorailul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *