In vizor

Viceprimarul Anna Horvath, audiată la sediul DNA Cluj: "Sunt invitată să mă duc pentru declaraţii"

Procurorii DNA au efectuat în această dimineaţă, la Cluj-Napca, cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Procurorii anchetează finanţarea campaniei electorale a viceprimarului UDMR Anna Horvath, iar în acest sens au fost efectuate mai multe percheziţii. 

În cursul dimineţii, viceprimarul Anna  Horvat a avut parte de vizita unor oaspeţi mai deosebiţi. Porcurorii DNA au efectuat o percheziţie domiciliară viceprimarului UDMR de unde au ridicat mai multe agende ce conţineau toate întâlnirile Annei Horvath din ultimii trei ani. Totodată, pentru mai multe clarificări în ceea ce priveşte activitatea sa, Anna Horvath va da declaraţii în cursul acestei zile.

“Nu pot să dau detalii ce caută procurorii. Este în curs de cercetare penală, care are legătură cu posibile neregularităţi privind finanţarea campaniei electorale unde am fost candidat la primăria Municipiului Cluj-Napoca. Ne aflăm în acest loc (biroul viceprimarului n.a. ) pentru că, evident, se caută posibile legături între această finaţare de campanie electorală şi activitatea mea administrativă din cadrul instituţiei primăriei. Deocamdată, procedural nu am nicio calitate. Nu m-au întrebat concert despre niciun proiect. Se fac demersurile procedurale conform Codului de Procedură Penală şi după aceea, evident, se vor decide organele de cercetare penală. DNA va da detaliile ce va considera de cuviinţă, probabil la sfârşitul zilei. Au fost percheziţii domiciliare, respectiv percheziţii la biroul cred că şi în alte birouri, direcţii  ale primăriei. Eu de 4 ani şi jumătate de când lucrez în administraţia publică locală şi înainte, în cei 15 în care am lucrat în administraţia publică în diferite instituţii am încercat din răsputeri şi din tot ceea ce înseamna cunoştiinţe de administraţie publică şi juridice de ale mele să respect legea şi tot ceea ce fac să fie doar în conformitate cu legea. Dacă se vor face alte constatări, dacă se găsesc indicii pentru neregularităţi comise atunci voi vedea care sunt acelea şi voi sta la dispoziţia organelor de cercetare penală. În acest moment au fost atât acasă la mine cât şi în birou să ridice documente pe care le consideră de cuviinţă. De acasă au ridicat agende personale şi calculatorul. Am acest obicei de a-mi nota toate întâlnirile, toate însemnările, toate treburile din primărie care mă aşteaptă a doua zi dimineaţa în agende. În urma percheziţiei de acasă nu s-a găsit nimic altceva în afara acelor agende personale din ultimii 3 ani pe care le-am pus la dispoziţie. În birou se află Olah Emese, în calitate de avocat, respectiv colegele care lucrează cu mine de 4 ani. Toate finanţările au fost trimise la Bucureşti. Au fost făcute conform legii finanţării campaniei electorale cu donaţii de la persoane fizice ale căror listă este la AEP. Eu nu am putut lua şi nu am considerat că ar fi trebuit să iau împrumut de la bancă neavând resurse ulterior să plătesc. Atunci am mers pe cealată prevedere legală care spunea că persoane private pot contribui cu donaţii pentru această campanie şi acoperirea cheltuielilor. Nu ştiu cât a costat campania. A fost mai puţin decât toată campania UDMR. În campania mea nu am primit acea sumă maximă care era pentru candidat la primărie sau consilier. Nu am cifele exacte, dar colegii de la UDMR le au pentru că acolo se ţine şi s-au ţinut tot ce am semnat contabilitatea campaniei electorale. Am posibilitatea şi sunt invitată să mă duc pentru declaraţii la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi mă voi duce în cursul zilei de astăzi”, a declarat Anna Horvath. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *