Din oras

Viata de judecator: economii de zeci de mii de euro, cabane, masini de lux si obiecte de arta

Judecatorii cu functii de conducere de la Curtea de Apel Cluj castiga, anual, zeci de mii de euro. Spre exemplu, Valentin Mitea, membru al colegiului de conducere, a avut in 2012 un venit de 35.000 de euro, magistratul fiind si profesor la doua universitati din Cluj-Napoca. Altii si-au cumparat anul trecut terenuri, masini si cabane, cum este cazul judecatoarei Danusia Puscasu. Presedintele Curtii de Apel Cluj, Valentin Mitea, detine obiecte de arta in valoare de peste 18.000 de euro. Alti judecatori, cum este Traian Darjan, au economisit, in trei ani, aproape 100.000 de euro.

Valentin Mitea (foto), presedintele Curtii de Apel Cluj, este un iubitor al artei. Acesta detine lucrari de arta plastica (grafica, pictura, sculptura, ceramic, tapiserie, sticlarie) in valoare de 18.600 de euro.

Magistratul a avut, anul trecut, un venit mediu lunar de peste 9.500 de lei. Pe langa salariul de judecator, Mitea a obtinut un venit de 11.169 de lei de la Institutul National al Magistraturii, unde este membru al comisiilor de examinare. Judecatorul detine nu mai putin de trei masini: doua Hyundai Sonata si un Ford Focus.

Presedintele Curtii de Apel Cluj detine un apartament de aproape 90 de metri patrati in Cluj-Napoca, dar si o casa de locut de 190 de metri patrati, construita in oras. De asemenea, mai are doua terenuri intravilane, tot in Cluj-Napoca.

Vicepresedintele instantei, Irinel Axente conduce un Audi A6 si o motocicleta. Judecatorul are un apartament in Cluj-Napoca si a mostenit o casa in judetul Hunedoara. Tot in judetul Hunedoara a mostenit cate o cota parte din doua terenuri. Magistratul a castigat, anul trecut, un venit de aproape 25.000 de euro.

Celalalt vicepresedinte, judecatoarea Denisa-Livia Baldean si-a cumparat, anul trecut un autoturism Alfa Romeo, fabricat in 2012. Magistratul a castigat peste 137.000 de lei de la Curtea de Apel Cluj, adica un venit mediu lunar de 2.600 de euro. Tot anul trecut, judecatoarea a obtinut 5.000 de lei din drepturi de autor. Magistratul Baldean are un apartament de 58 de metri patrati, in Cluj-Napoca.

Presedintele Sectiei Penale a Curtii de Apel Cluj, judecatorul Gheorghe-Valetin Chitidean a vandut  in vara anului trecut un apartament contra sumei de 52.000 de euro. Astfel, magistratul nu mai detine niciun imobil, potrivit declaratiei sale de avere. In schimb, potrivit documentului, Curtea de Apel Cluj i-a decontat, anul trecut, 18.000 de lei pentru chirie.

Magistratul a castigat, anul trecut, un venit de peste 22.000 de euro, la care se adauga 4.700 de euro diferente salariale stabilite prin hotarare judecatoreasca.

Traian Darjan, presedintele Sectiei I Civila nu o duce rau deloc. Pentru functia de judecator, a cumulat anul trecut venituri totale de 132.000 de lei, dintre care 24.000 de lei restante salariale obtinute prin hotarare judecatoreasca. Sotia lui este avocat al Baroului Bistrita si nu si-a declarat venitul realizat pe 2012, trecand in dreptul rubricii “conform fisei fiscale”. Judecatorul detine un apartament in Cluj-Napoca si altul in Bistrita. In ceea ce o priveste pe sotia lui, avocata are bijuterii in valoare totala de 30.000 de lei. Traian Darjan a reusit sa economiseasca, in timp, mai multe sume de bani. In 2007, 2008 si 2009 a depus la banca peste 97.000 de euro.

Ana Ionescu, membru in colegiul de conducere a instantei a castigat, in 2012, peste 130.000 de lei de la Curtea de Apel Cluj. Judecatoarea detine, impreuna cu sotul ei, un apartament de 92 de metri patrati in Cluj-Napoca.

Livia Marcela Mango, membru in acelasi colegiu de conducere, are nu mai putin de trei apartamente in Cluj-Napoca. Magistratul a castigat de la Curtea de Apel Cluj peste 120.000 de lei anul trecut, reprezentand indemnizatie si drepturi salariale restante. Tot anul trecut, a obtinut 6.000 de lei brut din cotracte de inchiriere.

Magistratul Danusia Puscasu a avut un an bun in 2012. Magistratul si-a cumparat, intr-un singur an, doua terenuri, o casa de vacanta si o masina. In satul Cara, comuna Cojocna, aceasta si-a cumparat doua terenuri, de 3.500 de metri patrati si 1.319 metri patrati si o casa de vacanta. Judecatoarea, care este membru al colegiului de conducere, mai are o casa de 172 de metri patrati construita in Cluj-Napoca, un apartament tot in Cluj-Napoca si altul in Bucuresti. Tot anul trecut, aceasta si-a cumparat un autoturism Peugeot nou.Veniturile magistratului se ridica la aproape 126.000 de lei pentru 2012. Din chirii, judecatoarea Danusia Puscasu a obtinut 1860 de euro, respective 2.000 de lei.

Monica Rodina si-a achitat, anul trecut, contractul de leasing pentru autoturismul Volkswargen Polo cumparat in 2007. Judecatoarea a reusit sa economiseasca, intr-un depozit bancar, peste 113.000 de lei. Magistratul un apartamente in Cluj-Napoca si jumatate din altele doua, unul mostenit iar celalalt primit prin donatie. Monica Rodina a obtinut, anul trecut un venit total de peste 117.000 de lei de la Curtea de Apel Cluj.

Judecatorul Liviu Ungur, si el membru al colegiului de conducere, si-a cumparat anul acesta, impreuna cu sotia, un teren intravilan de 74 de metri patrati, situat in Cluj-Napoca. Tot impreuna cu sotia, magistratul mai are un apartament si o casa, in oras.

Liviu Ungur a castigat, anul trecut aproape 35.000 de euro din indemnizatia de judecator si drepturi salariale restante, dar si din salariile de cadru didactic la Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Stiinte Economice, respectiv la Facultatea de Drept a Universitatii Dimitrie Cantemir.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *