Din oras

Veste bună pentru părinți: se pregătește redeschiderea creșelor și grădinițelor din Cluj-Napoca

Foarte mulți părinți care nu au cu cine să își lase copiii așteaptă cu nerăbdare redeschiderea creșelor și grădinițelor. Chiar dacă inițial s-a propus doar redeschiderea creșelor și grădinițelor private, se pare că s-a revenit asupra acestei decizii, astfel că și creșele și grădinițele de stat vor putea fi redeschise respectându-se măsurile de siguranță și distanțare.

Potrivit hotârârii adoptate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență: se permite desfășurarea activităților în creșe, grădinițe și after-school pe perioada vacanței de vară. 

„Ne pregătim să deschidem creşele şi grădiniţele. Este o veste foarte bună, şi eu am discutat, în această dimineaţă, cu doamna director, şi în momentul în care se anunţă oficial că se pot relua creşele, să se facă circuitele şi să meargă în interior cu tot ceea ce înseamnă măsurile de igienizare, să refacă comenzile pentru masă. Să fim pregătiţi ca în 3 zile din momentul în care guvernul spune că putem deschide creşele să o facem. Este mare aşteptare în rândul clujenilor. Dar păstrarea prudenţei este aboslut necesară”, a declarat Emil Boc, la o emiusiune de radio locală.

Inițial, președintele Klaus Iohannis a anunțat că doar creșele și grădinițele private vor fi deschise, un motiv ar putea fi că numărul copiilor este mai mic în unitățile private, decât în cele de stat. Au urmat însă un val de proteste, în special din partea părinților, care consideră că această măsură este un act de discriminare față de copiii care merg la creșele și grădinițele de stat.

”Cele de stat, dacă vă amintiţi, verile trecute aveam una sau două grădiniţe într-o comunitate care poate prelua copiii care nu mergeau la ţară, nu mergeau în concedii şi rămâneau undeva. Ţine foarte mult de autorităţile locale acest lucru.  Nu restricţionăm, ţine foarte mult de autorităţile locale şi mă repet, putem deschide grădiniţe, creşe, after school-uri, în condiţiile în care respectăm o distanţare, o igienă foarte riguroasă. (…) Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă, în condiţiile în care aplică aceleaşi cerinţe şi aceleaşi norme de funcţionare ca o grădiniţă privată”, a declarat Nelu Tătar la digi24.ro

Mămicile din Cluj, pregătite să facă o petiție

Mai multe mămici și-au anunțat intenția să facă o petiție dacă se menține varianta deschiderii doar a creșelor și grădinițelor private:

Daca nu se deschid cresele si gradinitele de stat, oare cum se vor putea sustine parintii care nu pot duce copiii in colectivitate? S-a auzit vreo parere pe undeva? Doar nu se vor astepta sa ii inscriem la privat – ar fi culmea culmilor.

Nu se poate face ceva petitie prin care sa ii rugam sa deschida si cresele/gradinitele de stat? Ma gandeam la solutii existente ca de plans ne putem tot plange si nu se rezolva nimic

Nu este nici o logica in tot ceea ce au decis ei…eu sustin orice petitie,mai ales fiind monoparentala

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *