In vizor

VENEA O FACTURĂ PE ARIEŞ: Apa e scumpă aproape ca benzina la pompă în Turda şi Cîmpia Turzii

În condiţiile în care municipiul Turda este străbătut de o bogată reţea hidrografică: râul Arieş şi alte pârâuri, iar în apropierea oraşului se află mai multe lacuri, preţul plătit pe metrul cub de apă este de 5,94 lei – exclusiv TVA (aşa cum apare pe pagina oficială de internet a Companiei de Apă Arieş), practic ca şi cum s-ar vinde ca benzina la pompă.

Şi locuitorii din Turda şi Câmpia Turzii plătesc 5,31 lei pe metru cub şi pentru apa din canalizare-epurare.

Ca să fie distracţia la buzunar mai mare, atunci când plouă, apa preluată de sistemul de canalizare este plătită tot din buzunarul cetăţeanului.

„E o bătaie de joc la adresa cetăţeanului de rând şi nu există legi care să ne apere, legea e pentru ei. Ei, cei de la compania de apă, pot pune orice preţ vor şi nimeni nu îi pune să se justifice. Prin toată ţara curg râuri cu debit important, mai avem Dunărea şi mai avem şi o mulţime de lacuri cu apă dulce, dar apa e atât de scumpă la noi, mai scumpă ca în alte ţări care nu au atâta apă. Ba mai plătim şi apa de ploaie care ajunge în canalizare, suntem fraierii fraierilor” – a declarat, pentru adevarul.ro, Alin, unul dintre turdenii deranjaţi de factura mare pe care o plăteşte.

Dacă în Turda un metru cub de apă costă practic 6 lei, la Timişoara e 3,80 lei, iar la Cluj, la numai 30 de kilometri de Turda, preţul e de 4,09 lei.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *