Anchete

Vedetele UNTOLD au fost clienții Restaurantului Fragment care „și-a deschis porțiile” ilegal și fără avize de funcționare

Scris de 2,278

Dimitri Vegas și Like Mike, Armin van Buuren, Staoshi Tomiie  sunt câțiva dinte artiștii ce au mâncat la localul ce nu are aviz  sanitar de la DSP, arata Gazeta de Cluj. Restaurantul Fragment din incinta Cluj Arena își deschide din când în când porțile pentru rezervări speciale fără a avea toate avizele de funcționare necesare. Astfel că aceștia au avut program special de funcționare ca și  local pe perioada festivalului UNTOLD. Oaspeții care le-au trecut pragul pentru a cina  au fost nimeni alții decât artiștii de top ai evenimentului ce a pus Cluj pe harta Europei.

Deși oficial ar deschide în 24  septembrie cei de la restaurantul Fragment fac compromisuri pentru oricine sare cu  banul și vrea o rezervare specială. Contactați telefonic de reporterul Gazeta de Cluj care a pretins că ar dori o rezervare de 18 persoane pentru o delegație străină a unei firme, Diana Hotca, cea care  răspuns la numărul de telefon de la secțiunea rezervări și totodată cea care explicat că este patroana localului, s-a arătat mai mult ca deschisă să construiască un meniu pentru posibila rezervare.

 Lipsa a două avize importante de funcționare : fără reglementare sanitară și siguranță în caz de incendiu

Restaurantul Fragment este construit pe firma MORE THINGS CREATION SRL ai cărei administratori sunt Hotca Ioan Vasile și Hotca Ovidiu Marian. Sediul firmei se găsește la adresa ALEEA STADIONULUI 2 , mai exact în incinta Cluj Arena. La aceeași adresă, firma și-a deschis porțile pe perioada UNTOLD Festival cu un program special ce începea de la 19 seara și cu un personal complet (bucătar, ospătar, barman și hostess) pentru a-și primi oaspeți precum Dimitri Vegas și Like Mike, Armin van Buuren, Staoshi Tomiie și mulți alții. Vorbim de fapt de o strategie de PR mai mult ca perfectă în ideea în care atât proprietarii localului cât și vedetele ș-au lăudat cu servirea și timpul petrecut acolo.

Însă cei de la Direcția de Sănătate Publică  răspund solicitării noastre și afirmă că nu au acordat avizul necesar funcționarii restaurantului. Acest aspect este pe atât de grav pe cât se constată faptul că Fragment a încălcat legea.

„La solicitarea dumneavoastră înregistrată la DSP Cluj cu nr. 5177 din 07.08.2015, vă comunicam că firma More Things Creation SRL , nu se afla în evidența noastră privind existența actelor de reglementare sanitară pentru adresa menționată de dumneavoastră”, explică conducerea Direcției de Sănătate Publică Cluj.

În asentimentul acestora sunt și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. La fel ca și cei de la DSP Cluj aceștia explică imposibilitatea de a acorda avizul deoarece Restaurantul Fragment se află încă în „realizarea modificărilor și amenajărilor interioare”.

„La solicitarea dumneavoastră înregistrată cu nr 2302297… cu privire la autorizația de securitate la incendiu a localului de alimentație publică (Fragment) al firmei MORE THINGS CREATION S:R:L din incinta Cluj Arena vă comunicăm că (…)După recepția la terminarea lucrărilor se impune obținerea autorizației de securitate la incendiu de către utilizatorul spațiului. Vă informăm cp avizul de securitate la incendiu se eliberează pe baza unui proiect iar autorizația de securitate la incendiu se eliberează, în condițiile legii, pentru spații existente și funcționale din punct de vedere al securități la incendiu”, comunică inspectorul șef Ioan Moldovan și Adjunctul acestuia Constantin Urian.

În cadrul aceluiași răspuns se precizează că cei de la Fragment  au depus documentația pentru obținerea avizului de securitate însă după cum este specificat mai sus, până la finalizarea lucrărilor și la realizare de recepție-proiect nu se poate obține. Fără acest aviz nu se conferă siguranța impusă de lege, deci prin urmare această decizie de a deschide după bunul plac sau pentru interes financiar a fost luată ilegal.

Fără documentație, dar cu preparate de vis

Oferta făcută de „patroana localului” Diana Hotca a fost de nerefuzat.  Meniul pretențios și rupt din bucătăria internațională cuprindea aperitive cu somon marinat brânzeturi și mini tartine  în diferite combinații. La gustarea caldă pentru posibila rezervare invitații ar fi avut de ales din cele mai căutate supe creme din Eurasia. Fără nici o reținere la următorul fel  rețetele de preparate din carne ar fi mulțumit clienții, cu atât mai mult cu cât desertul era implicit unul franțuzesc: un mousse de ciocolată rupt din poveste. Astfel că, preferențial aceștia s-au gândit să facă un ban în plus înainte de deschiderea oficială și în momentul în care s-a pus problema să rezerve cineva localul pentru un eveniment pe bunul plac nu s-a mai luat în considerare un refuz prin care aceștia trebuiau să argumenteze că pe data de 19 august (dată cerut pentru posibila rezervare) ei nu ar avea dreptul  legal să funcționeze în regim de restaurant.

De altfel în timpul ofertării s-a discutat despre mișcarea strategică de promovare la UNTOLD.

„Dimitri Vegas și Like Mike ne-au vizitat de două ori pentru a mânca la noi în timpul festivalului, la fel și Tom Odell. Și Armin van Buuren a luat masa la noi. Nimic nu e schimbat de când vedetele de la UNTOLD Festival au fost ospeții noștri. Același meniul vi-l putem oferii și la rezervare în același decor și în același stil. Artistul Jhon Newman  ne-a călcat pragul, cei din staff-ul lui Guetta, din păcate nu și acesta, deoarece s-a grăbit să intre pe scenă iar apoi s-a retras la hotel de unde a și plecat. Am mai deschis de atunci și vă putem face rezervarea pe data de 19. Localul va fi deschis doar pentru dumneavoastră. Până la deschiderea oficială din 24 septembrie vom lua doar rezervări pentru evenimente speciale”, explică Hotca.

Fără un plan B în momentul confruntării

Pentru a obține un punct de vedere cu privire la aceste aspecte, reporterul Gazeta de Cluj a revenit cu un telefon, de data aceasta dezvăluindu-și identitate și specificând-ui Dianei Hotca despre faptul că va apăra  un material în ediția tipărită cu privire la funcționarea restaurantului Fragment fără toate avizele necesare.

Invitată să comenteze acest subiect sau să dea o  declarația aceasta a refuzat.

„Nu pot să cred că ați făcut asta. Nu comentez nimic. Ce avize ne lipsesc? Le avem pe toate! Informațiile voastre sunt eronate” punctează Diana Hotca.

Pentru o dublă confirmare a informațiilor i s-a specificat acesteia procedura efectuată de reporter și anume cererile în  baza legii 544/2001 pentru firma More Things Creation (la care aceasta a confirmat că are legătură cu localul Fragment) la care instituțiile au răspuns.

„A da? Foarte bine. De la ce ziar ziceați că sunteți? Gazeta de Cluj? Bine! Nu comentez nimic și nu dau nici o declarație. La revedere!” încheie aceasta conversația.

Sursa: Gazeta de ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 2 days Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE