Eveniment

Vecinii i-au salvat viața! O femeie a fost scoasă dintr-un apartament în flăcări de către vecini

O mamă și copilul ei de opt ani au fost salvați dintr-o posibilă tragedie de tată și mai mulți vecinii săritori. Pompierii au reușit să stingă incendiul izbucnit la un apartament de pe strada Nicolae Titulescu, fără ca flăcările să se extindă la alte apartamente.

„Două autospeciale pentru stins incendii, una pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD au fost alertate pentru a interveni ca urmare a unui incendiu anunțat la un apartament, situat la etajul 1, dintr-un imobil de locuințe, de pe strada Nicolae Titulescu, din municipiul Cluj-Napoca. Evenimentul a fost anunțat în jurul orei 13.30, de către participanții la trafic care au observat că iese fum dens de pe fereastra apartamentului. Pompierii sosiți la locul evenimentului au găsit mama și copilul ei de opt ani ieșiți din bloc. Aceștia au fost consultați de echipajul SMURD sosit preventiv  și sunt în afara oricărui pericol. Echipajul SMURD a mai consultat încă un vecin care a inhalat fum, care de asemenea se află în afara oricărui pericol”, au transmis reprezentanții ISU.

Din fericire, pompierii au reușit să limiteze daunele în timp record. „Flăcările au fost stinse în scurt timp de către pompieri, fără a se extinde mai departe de limitele în care a fost găsit. Au fost distruse de flăcări mobilierul de bucătărie și aparatura electrocasnică din bucătărie”, se mai precizează într-un comunicat de presă al ISU. 

Conform informațiilor furnizate, femeia ar fi rămas blocată în baia apartamentului alături de copilul ei, din cauza unei uși defecte. Între timp, o cratiță cu mâncare lăastă pe foc a luat foc și a aprins mobila din bucătărie. Din fericire, femeia și-a anunțat soțul cu ajutorul unei tablete și bărbatul a venit urgent acasă. Ajutat de vecini, a spart ușa. Imediat după ce a reușit să forțeze ușa, tatăl a intrat pitit pe sub fumul care inunda apartamentul și a reușit să-i elibereze pe mama și copil, ajutându-i să iasă din locuința inundată cu fum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *