Politica

Vasile Dîncu pleacă în Germania: discuții importante despre securitatea regională

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, participă, în perioada 18-20 februarie, la Conferinţa de securitate de la München. ”Dezbaterile au loc în contextul complex de securitate, marcat de dislocarea masivă de trupe ale Federaţiei Ruse la graniţele Ucrainei. Oficialii de rang înalt care vor fi prezenţi la reuniune vor discuta despre importanţa securităţii nucleare şi reducerea riscurilor în acest domeniu, precum şi despre transparenţa în planul dezarmării şi neproliferării, pentru stabilitate şi securitate la nivel global şi regional. Schimbările climatice, ameninţările de tip hibird sunt alte subiecte relevante care vor fi abordate în cadrul panelurilor”, precizează MApN.

În marja evenimentului, ministrul Vasile Dîncu va participa la un prânz de lucru găzduit de reprezentanţi ai think tank-ului american Atlantic Council, temele principale de discuţie fiind situaţia de securitate şi mobilitatea militară.

Criza din Ucraina: Joe Biden vorbește vineri în teleconferință cu liderii României, Poloniei și ai aliaților din NATO

Un oficial de la Casa Albă a confirmat faptul că președintele american a solicitat acest apel, la care vor participa Canada, Franța, Germania, Italia, Polonia, România, Marea Britanie, alături de liderii UE și ai NATO, transmite Biziday.

Nu a fost publicată o agendă foarte specifică a discuției, dar este de presupus că Joe Biden își va informa aliații asupra ultimelor evoluții privind acumularea de trupe rusești și a scenariilor anticipate de evoluție a crizei, așa cum președintele american a făcut frecvent în ultime perioadă. Ieri, Biden a declarat că “fiecare indiciu pe care îl avem este că rușii sunt pregătiți să intre în Ucraina, să atace Ucraina. Din informațiile noastre, credem că se va întâmpla în zilele următoare.”

De asemenea, Departamentul de Stat al SUA a anunțat joi seară că șeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, se va întâlni săptămâna viitoare cu omologul său rus, Serghei Lavrov, dacă Rusia nu invadează Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *