Politica

Vasile Dîncu, la Gold FM, nu exclude sprijin PSD pentru Guvernul Ciucă: „Lăsăm orgoliul la o parte. Nu vrem neapărat ministere”

Scris de 319

Într-un interviu la Gold FM, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, spune că în ciuda faptul că aleșii locali ai partidului se opun vehement intrării la guvernare, partidul este capabil să lase „orgoliul” deoparte și să fie „responsabil”. PSD a cerut la negocieri ca viitorul Guvern să conțină miniștri aleși pe sprânceană – „care să aibă și forță politică, să aibă și inteligență și cât de cât o expertiză” – și afirmă că social-democrații au făcut „promisiunea” că se vor implica în găsirea unei soluții de guvernare. Implicarea PSD este dată ca fiind o certitudine, doar „nivelul de implicare il vom vedea, este o chestiune de negociere”:

 • „Nu suntem intr-o situatie foarte comoda. Exista o foarte puternica aripa, consistenta, destul de mare, oarecum revansarda: oameni importanti ai nostri din administratia locala spun ca ‘Daca mergeti la guvernare de fapt ii salvati pe ceilalti’. Avem presiune din zona celor din puterea locala a celor care reprezinta PSD, in a nu face compromisuri cu aceasta putere, in a incerca sa ne pastram independenta, sa mergem spre alegeri anticipate si este o presiune foarte mare. Sunt excluse celelalte solutii care tin de a vota un guvern minoritar si mai ales un guvern minoritar PNL care a dus Romania in aceasta situatie”
 • „Sa votam un guvern minoritar, asta ar fi imposibil din partea noastra, pentru ca nu este o solutie, nu poate sa rezolve lucrurile in 3-6 luni. De fapt situatia Romaniei, groapa in care am intrat, cere tocmai o asumare politica destul de puternica, majoritara. Trebuie oameni seriosi si de curaj pentru ca trebuie sa lucrezi uneori impotriva vointei populare”
 • „Noi gandim insa responsabil si incercam sa gasim o solutie buna pentru Romania. Nu ne este indiferent, ne intereseaza si procentele, nu suntem ipocriti, dar nu cu orice pret, insa alegerile sunt in 2024 si nu putem lasa Romania in colaps si noi sa nu participam. Sigur ca aici e si vorba despre modalitatea in care si PNL isi va da seama de propria situatie si putinta de a schimba ceva in Romania”
 • „USR si-au taiat toate puntile posibile si probabil ca ei vor sa preia singuri stegul opozitiei si imping spre o solutie PSD-PNL pentru ca sa aiba o plaja mult mai vasta de atac”
 • „Noi suntem dispusi sa discutam. Nu am cerut ministere, cum s-a zis in presa. Noi am spus ca nu putem merge pe guvern minoritar care nu rezolva nicio situatie. Doi: ne intereseaza proiectul nostru, am dat 10 teme acolo dar avem un proiect de guvernare mult mai extins deja lucrat, inclusiv un proiect de dezvoltare si un proiect de normalitate post-pandemica. In al treilea rand am spus ca ne intereseaza oamenii care vor fi in Guvern pentru ca va fi o situatie de exceptie si va fi nevoie de oameni exceptionali, de oameni care sa aiba si forta politica, sa aiba si inteligenta si cat de cat o expertiza. Chiar daca nu ministrul, sa spunem, rezolva aceste lucruri”
 • „Deci noi participam prin aceste teme, putem participa la o discutie si vom participa probabil in zilele care urmeaza cu premierul desemnat. Am vazut si in scrisoarea pe care a dat-o, nu am vazut sa pomeneasca undeva de guvern minoritar, nu am vazut sa vorbeasca de PNL ca solutie, deci noi suntem legati de acesta promisiune a noastra ca ne vom implica. Nivelul de implicare il vom vedea, este o chestiune de negociere. Nu cersim, nu putem sa fim a 5-a roata de la caruta, adica nu putem sa acceptam orice. Lasand la o parte faptul ca am castigat alegerile, lasand la o parte orgoliul ca suntem cel mai mare partid si suntem in ascensiune – daca ne uitam in sondaje ne si speriem la ce vedem acolo – ne uitam si la tipul de responsabilitate care ni se transmite din partea oamenilor. Este si asta un argument sa continuam sa fim calmi, nu ne intereseaza sa luam ministere neaparat, dar ne intereseaza ce masuri putem gasi impreuna pe program si o planificare a vietii politice”
 • „Noi trebuie sa gandim acum un Guvern nu pe 6 luni, ci pe 3 ani, daca nu cumva sa ne gandim la prioritatile pe viitor, reforma statului, modificarea Constitutiei si pe urma sa vedem ce putem sa facem sa producem in viitor in Romania macar medicamentele de care avem nevoie, spitalele, scoala romaneasca, ori asta nu putem face din 6 in 6 luni asa cum vor unii sa-si pastreze mandatul de presedinte la partid”
 • „Noi ne gandim la viitorul Romaniei si la viitorul politicii”


ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 mins Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 43 mins Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 1 hour Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 1 hour In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 4 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
 • Acum 5 hours Sport
  Clubul de fotbal Universitatea Cluj își ia rămas bun de la Nea Titi
 • Acum 6 hours Din oras
  Bunic lovit pe trecerea de pietoni. Ar fi trecut pe roșu
 • Acum 19 hours General
  NESIMȚIRE BUGETARĂ: Marinela Marc și-a propus să viziteze toată Europa, fără să scoată un leu din buzunar. Limba engleză ar fi singurul impediment
 • Acum 19 hours In vizor
  VINE BOC, SAU ARE SĂ-I PUTĂ? Khetane a invitat azi întreg Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca la festival
 • Acum 22 hours Sanatate
  Criză de VACCINURI pentru copii, la Cluj. Cel HEXAVALENT lipsește cu TOTUL. DSP Cluj așteaptă dozele de la minister
 • Acum 22 hours Analiza
  10 ani, 16 miniştri şi 942 de km de autostradă. 58,875 kilometri de autostradă pe cap de ministru. 5,9 kilometri pe an. 490,625 metri pe lună. Melci să fi fost şi se târau mai mult
 • Acum 23 hours Sanatate
  Rata infectărilor cu Covid-19 a scăzut ușor la nivelul judeţului Cluj. Aşteptăm să ajungem cu datele procesata la intervalul post Untold
 • Acum 1 day Politica
  Grindeanu anunţă licitaţia pentru 20 de trenuri electrice prin PNRR. Rutele leagă Cluj-Napoca de Oradea, Brașov, Alba-Iulia – adică ce era cât pe ce să “OSĂ” avem prin promisiunile electorale ale “Alianţei Vestului”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE