Din oras

Varză a la Cluj – o nouă parcare auto, în stația de autobuz Gara Mică

Pe strada Căii Ferate, pe o lungă porțiune, pe sensul de mers înspre Piața Gării, Primăria a delimitat noi locuri de parcare, într-o zonă aglomerată, unde porțiunea respectivă de carosabil ar fi putut fi folosită pentru o a doua bandă, pentru fluidizarea traficului. 

Locurile de parcare din această zonă, mai ales în cazul în care parcările sunt folosite de către mașini de transport marfă, creează un spațiu îngust de deplasare pentru șoferi, mai ales că, de pe contrasens, circulă și autobuze care sunt limitate la rândul lor la o singură bandă, pentru că, deși pe partea cu Gara există locuri de parcare special amenajate, șoferii continuă să parcheze pe ambele sensuri.

În timp ce, în centrul municipiului, în zone de case, se încearcă crearea de noi benzi de circulație prin retrageri de clădiri, în zona Gării, unde există spațiu suficient pentru două benzi pe sens, se retrage una din circulație, pentru a se înființa parcări.

Cireașa de pe tort se află însă pe ultima porțiune a străzii Căii Ferate, unde, în apropierea Pieței Gării, este stația de autobuz Gara Mică (unde oprește M32, M33, M34, M37, M38, M39). Cu toate că aici există o stație de autobuz, ea coexistă cu parcările nou delimitate de către administrația locală, iar cei care coboară din autobuze sunt nevoiți ca, până să ajungă pe trotuar, să facă slalom printre mașinile parcate regulamentar. 

În loc să creeze un refugiu pentru autobuzele care sunt nevoite să oprească, nu în stație (pentru că nu există fizic așa ceva), ci în mijlocul singurei benzi de circulație disponibile pe sens, încurcând astfel traficul, administrația locală a preferat să facă parcări, periclitând astfel siguranța călătorilor cu mijloacele de transport în comun și blocând traficul, prin staționarea autobuzelor, în mijlocul drumului. Prin această măsură, traficul în zonă a devenit o adevărată varză a la Cluj rutieră, semn că e ușor să desenezi linii pe asfalt, mai greu fiind să le și gândești însăși rațiunea de a fi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *