PubliNews

Vânzările Farmec au crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2015

Scris de 209

Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a încheiat prima jumătate a anului cu o cifră de afaceri de 82.655 mii lei, obţinând o creştere cu 10% mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2014.

”Extinderea portofoliului de produse, creşterea vănzarilor on-line, precum și modul în care am răspuns unor noi oportunități de business, ne-au ajutat să ne reconfirmăm poziția de lider pe unele segmente din piața românească de cosmetice”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

”Potrivit studiilor Nielsen, Farmec este numărul unu în categoria produselor pentru îngrijirea feței – cu o cotă de piaţă de 27% (atât în volum, cât şi în valoare), brandul Gerovital ocupând prima poziţie în această categorie, din punct de vedere al vânzărilor valorice. În categoria Tratamente pentru păr, Farmec, este, de asemenea, lider prin brandul Gerovital Plant Tratament, cota procentuală fiind de 30,8% din punct de vedere valoric. În același timp, Farmec ocupă locul întâi, atât pe segmentele detartranţilor, prin gama Triumf, acoperind piaţa autohtonă în proporţie de 41,1% din punct de vedere al volumelor şi în proporţie de 37,7% din punct de vedere valoric, dar și pe segmentele produselor pentru îngrijirea bucătariei, prin gama Nufăr, conducând topul cu o cotă de piaţă de 39,7% din punct de vedere al volumelor şi de 37,2% din punct de vedere valoric”, a completat Directorul General Farmec.  

Vânzările obținute în prima jumătate a anului au fost impulsionate de lansarea unor noi game de produse, dar și de extinderea altora, deja existente în portofoliul companiei. Astfel, la începutul anului a fost lansată gama Gerovital Happiness, alcătuită din produse moderne pentru față și corp, dedicate în special tinerilor, dar și adulților, pentru o îngrijire de bază. În primăvară, au fost lansate primele deodorante cu acid hialuronic de pe piață, extinzând astfel linia Gerovital H3 Evolution. De asemenea, gama Gerovital H3 Men a fost completată cu noi produse destinate îngrijirii bărbaților, iar pentru sezonul estival, Farmec le-a prezentat consumatorilor prima gamă din portofoliul companiei de produse dermatocosmetice cu protecție solară pentru întreaga familie – Gerovital H3 Derma+ Sun, formată din 8 produse și concepută în parteneriat cu specialiști din domeniul sănătății.

Tot în primele 6 luni ale anului, partenerii externi ai companiei Farmec au inaugurat două noi magazine de brand, unul în Grecia, la Alexandroupoli (un oraș turistic aflat în nord-estul țării)  și celălalt în Franța, la Menton (una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe Coasta de Azur). Pe lângă cele două centre, mai există 4 magazine partenere de brand în afara țării – la Sharjah (Emiratele Unite Arabe), Budapesta (Ungaria), Salonic și Katerini (Grecia). În România, Farmec deține şase magazine proprii în Cluj-Napoca, Arad, Timișoara şi Târgu-Mureș.

În paralel, Farmec se implică activ în derularea unor proiecte educaționale locale şi naţionale, atât pentru susținerea performanței elevilor olimpici români, cât și pentru prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor din medii defavorizate.

Pentru partea a doua a anului, compania își propune menținerea aceluiași trend de creștere a vânzărilor obținut în primul semestru, îmbogățirea portofoliului de produse, identificarea unor noi parteneriate viabile, precum și continuarea investițiilor strategice în cercetare și inovație.

Farmec S.A. Cluj-Napoca, cel mai mare producător român de cosmetice, deţine mărci recunoscute internaţional, ce sunt exportate pe toate continentele lumii.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 9 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 9 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 9 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 10 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 10 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 11 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 13 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE