Din oras

Validatoarele ”smart” din autobuze sunt nefuncționale pe banii și nervii clujenilor. Folosiți cu încredere transportul în comun, cel mai modern din țară!

Scris de 564

Orașul SMART promovat de Emil Boc se dovedește că nu este chiar atât de SMART, cel puțin nu când este vorba de mijloacele de transport în comun. Sistemul de ticketing a dat rateuri încă de la implementare, iar problemele nu au fost rezolvate nici acum. În continuare călătorii se găsesc adesea în imposibilitatea de a valida cardurile sau biletele.

Desigur că acestea ajung să dea rateuri tocmai în orele de vârf, atunci când sunt cei mai mulți călători. Aparent, acestea nu au fost construite să reziste la un val atât de mare de călători. Un călător nemulțumit că nu reușea să își valideze biletul la niciunul dintre cele trei validatoare prezente în autobuz i-a comunicat acest aspect șoferului. Răspunsul acestuia a fost să nu mai bruscheze aparatele, deoarece acestea funcționează foarte bine. După alte încercări, călătorii s-au îndreptat spre vechile validatoare, cele mecanice, care încă mai sunt prezente în autobuzele mai vechi.

Aceste situații crează nemulțumirea și frustrarea călătorilor și nici nu îl ajută pe Emil Boc în promovarea transportului în comun. În ciuda declarațiilor pompoase privind un sistem de transport modern și eficient, încă există lacune care trebuie rezolvate. Boc ar trebui să recunoască existența unor nereguli pentru că transportul în comun să poată ajunge la nivelul pe care el îl promovează. Boc poate să spună același lucru de 1000 de ori, asta nu înseamnă că este adevărat sau că problemele dispar.

Un clujean consideră că această situație se datorează faptului că sistemul CTP utilizează carduri cu o memorie și chei insuficiente pentru astfel de validări. Adevăratul scop este ca aceste carduri să fie ulterior înlocuite cu unele mai bune, tot pe banii clujenilor.

Și ca și cum nu era suficient un singur aparat nefuncțional, au mai introdus o inițiativă SMART, achiziția biletelor contactless. Doar că adesea nici acestea nu funcționează, fie sunt blocate, fie nu mai există hârtie în imprimantă. Transportul public în Cluj-Napoca este SMART pe hârtie, în practică doar uneori.

Validatoarele nefuncționale reprezintă o pierdere pentru toată lumea. Călătorii sunt nervoși și pot ajunge chiar să fie amendați, iar Compania de Transport pierde și ea bani. Biletele și cardurile nevalidate reprezintă călătorii gratis, ori acestea sunt mult mai multe decât amenzile controlorilor de bilete.

Citește și:

Clujenii, “sechestrați” în transportul public în comun. #mobilitateinumană

sursa foto: facebook/clujulcivicULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 22 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 24 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE