Din oras

Valentin Jucan, membru CNA, reproseaza conducerii TVR modalitatea defectuoasa in care a gestionat campania pentru prezidentiale

Scris de 65

Clujeanul din Consiliul National al Audiovizualului (CNA), Valentin Jucan, atrage atentia intr-un comunicat de presa transmis ieri asupra faptului ca nu s-a organizat la postul public de televiziune o dezbatere a candidatilor inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale. Mai mult, nici acum, cu o saptamana inainte de al doilea tur, nu este clar daca va avea loc o dezbatere intre Klaus Iohannis si Victor Ponta la TVR.

Pana la data prezentului comunicat, din partea TVR nu a fost transmisa nicio invitatie oficiala catre cei doi candidati aflati in turul doi al alegerilor prezidentiale. Singurele referiri la o posibila intentie a TVR de a organiza o dezbatere electorala se regasesc in presa, sub forma unor tatonari ridicole. Organizarea reflectarii la postul public de televiziune a unui astfel de moment de importanta nationala ar presupune o invitatie clara adresata candidatilor si staff-urilor acestora, cu propunerea unei date si ore de intâlnire in vederea stabilirii detaliilor dezbaterii. Ii reamintesc domnului Stelian Tanase faptul ca institutia pe care o conduce are un rol strategic in spatiul audiovizual, iar momente ca alegerile parlamentare sau prezidentiale trebuiesc reflectate cu responsabilitate, institutiile principale ale statului fiind mentionate in Legea TVR”, arata Jucan.

Legea 41 din 1994 arata ca serviciile publice de de radiodifuziune si de televiziune sunt obligate sa transmita, cu prioritate si in mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Presedintele României, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sau de la Guvern si sunt obligate sa prezinte, in mod obiectiv, impartial, realitatile vietii social-politice si economice interne si internationale, sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor politice.

In primul tur de scrutin, TVR a reusit performanta de a nu aduna cei paisprezece candidati la o dezbatere, desi interesul public o cerea. Aceeasi eroare se prefigureaza si in turul doi de scrutin, invitatia oficiala catre cei doi candidati nefiind formulata si asumata cu claritate. Ii solicit public domnului Stelian Tanase sa nu rateze misiunea pe care o are TVR si sa depuna toate diligentele necesare pentru informarea corecta a publicului, cu atât mai mult in aceasta perioada electorala. Nu comparati TVR cu alte posturi de stiri. Aveti o licenta audiovizuala de tip generalist, cu obligatii mult mai complexe”, mai arata membrul CNA.

Foto: reportervirtual.ro

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE