Din oras

Valentin Jucan, membru CNA, reproseaza conducerii TVR modalitatea defectuoasa in care a gestionat campania pentru prezidentiale

Clujeanul din Consiliul National al Audiovizualului (CNA), Valentin Jucan, atrage atentia intr-un comunicat de presa transmis ieri asupra faptului ca nu s-a organizat la postul public de televiziune o dezbatere a candidatilor inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale. Mai mult, nici acum, cu o saptamana inainte de al doilea tur, nu este clar daca va avea loc o dezbatere intre Klaus Iohannis si Victor Ponta la TVR.

Pana la data prezentului comunicat, din partea TVR nu a fost transmisa nicio invitatie oficiala catre cei doi candidati aflati in turul doi al alegerilor prezidentiale. Singurele referiri la o posibila intentie a TVR de a organiza o dezbatere electorala se regasesc in presa, sub forma unor tatonari ridicole. Organizarea reflectarii la postul public de televiziune a unui astfel de moment de importanta nationala ar presupune o invitatie clara adresata candidatilor si staff-urilor acestora, cu propunerea unei date si ore de intâlnire in vederea stabilirii detaliilor dezbaterii. Ii reamintesc domnului Stelian Tanase faptul ca institutia pe care o conduce are un rol strategic in spatiul audiovizual, iar momente ca alegerile parlamentare sau prezidentiale trebuiesc reflectate cu responsabilitate, institutiile principale ale statului fiind mentionate in Legea TVR”, arata Jucan.

Legea 41 din 1994 arata ca serviciile publice de de radiodifuziune si de televiziune sunt obligate sa transmita, cu prioritate si in mod gratuit, comunicatele sau mesajele de interes public primite de la Parlament, Presedintele României, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii sau de la Guvern si sunt obligate sa prezinte, in mod obiectiv, impartial, realitatile vietii social-politice si economice interne si internationale, sa asigure informarea corecta a cetatenilor asupra treburilor politice.

In primul tur de scrutin, TVR a reusit performanta de a nu aduna cei paisprezece candidati la o dezbatere, desi interesul public o cerea. Aceeasi eroare se prefigureaza si in turul doi de scrutin, invitatia oficiala catre cei doi candidati nefiind formulata si asumata cu claritate. Ii solicit public domnului Stelian Tanase sa nu rateze misiunea pe care o are TVR si sa depuna toate diligentele necesare pentru informarea corecta a publicului, cu atât mai mult in aceasta perioada electorala. Nu comparati TVR cu alte posturi de stiri. Aveti o licenta audiovizuala de tip generalist, cu obligatii mult mai complexe”, mai arata membrul CNA.

Foto: reportervirtual.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *