In vizor

Valentin Jucan, fostul purtător de cuvânt al Consiliului Județean Cluj, urmează să se reîntoarcă la CNA

Valentin Jucan se află pe lista scurtă de patru persoane care urmează să fie audiate azi în Comisiile pentru Cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru a ocupa locurile vacante din cadrul Consiliul Național al Audiovizualului.

”Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) va deveni funcțional începând de marți, când noii membri ai Consiliului vor fi votați în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Mâine (nr. azi) de la ora 15:00, propunerile pentru cele 4 poziții vacante din cadrul Consiliului vor fi audiate în Comisiile pentru Cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului. Manipularea, conspirațiile, negaționiștii și lipsa deontologiei jurnalistice ar trebui să fie tratate diferit și sancționate, conform legii, începând de marți. Am mare încredere că acest lucru se va întâmpla și că cei 4 noi membri ai Consiliului vor readuce în CNA profesionalismul și corectitudinea de care avem nevoie în media românească”, a anunțat pe Facebook Iulian Bulai, preşedintele comisiei de cultură de la Camera Deputaţilor. 

Valentin Jucan a mai fost membru al CNA până în ianuarie 2018. Acesta și-a dat demisia din Consiliu cu o lună înainte să îi expire mandatul, din cauza dezvăluirilor făcute de jurnalistul Liviu Alexa în Ziar de Cluj, cum că a fost mituit cu un card METRO făcut pe firma editoare a EBS Radio, a afaceristului clujean Daniel Metz.

Ulterior Jucan a fost numit consilier în aparatul propriu de lucru al preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. El a îndeplinit funcția de purtător de cuvânt timp de doi ani, până la încheierea precedentului mandat de președinte al Consiliului Județean a lui Alin Tișe.

Citește mai mult:

Milionarul DANIEL METZ a mituit un membru CNA cu un card de Metro facut pe firma editoare a EBS Radio. Valentin Jucan nu recunoaste, dar a demisionat stiind ancheta Ziar de Cluj. Avem dovada!

CNA și-a întrerupt activitatea în luna februarie, atunci când patru din cele 11 locuri din Consiliu au rămas vacante. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *