Din oras

Valentin Cuibus se dezice de Peter Tunde in fata presei, dar le-a spus directorilor de scoli sa nu care cumva sa faca referire la ea in discursurile inaugurale

La intalnirea pe care a avut-o cu directorii scolilor din Cluj, Valentin Cuibus, seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), le-ar fi interzis acestora sa faca referire la incidental Peter Tude sau sa vorbeasca despre faptele de coruptie din cadrul inspectoratului.

Doi directori au dezvaluit pentru Ziar de Cluj, sub protectia anonimatului, faptul ca inspectorul sef a fost foarte ferm in ceea ce priveste arestarea lui Peter Tunde: “Nu se va vorbi sau face referire in niciun fel la incidentul in care a fost implicat inspectorul scolar adjunct al ISJ si nu se va mai vorbi despre asta”.

Contactat, Valentin Cuibus neaga cu vehementa spusele directorilor.

“E o minciuna. Nu stiu cine sunt acesti directori si nici nu ma intereseaza. Am spus ca  e un lucru pe care fiecare trebuie sa-l gandeasca si ca e un avertisment, daca mai era nevoie. Nu avem de ce sa ne ascundem, e o realitate pe care trebuie s-o acceptam ca exista”, a declarat acesta.

Peter Tunde, adjunct ISJ Cluj, a fost arestata preventiv dupa ce procurorii anticoruptie au acuzat-o ca a luat mita 10.000 de euro.

Dupa retinerea sa, Peter Tunde a fost eliberata din functia de inspector scolar ajunct la ISJ Cluj de catre ministrul Educatiei, Remus Pricopie. Aceasta a fost adjunct ISJ Cluj din 2006, fiind sustinuta de UDMR si PDL. Peter Tunde s-a ocupat de toate investitiile derulate de inspectorat la scolile si gradinitele aflate in administrare, avand o functie-cheie in institutie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *