Politica

Valentin Cuibus, lansat de PSD Cluj în lupta cu Emil Boc pentru fotoliul de primar. De ce a refuzat de mai multe ori propunerea partidului

PSD Cluj a depus astăzi candidaturile pentru alegerile locale din septembrie. Valentin Cuibus, consilier județean și fost inspector școlar general, este candidatul pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca. Deși a refuzat de mai multe ori propunerea partidului, a acceptat în final să intre în lupta cu Emil Boc. Cuibus consideră că va fi o bătălie greu de dus din simplul motiv că municipiul Cluj-Napoca este de dreapta.

Cuibus a arătat astăzi că știe care sunt problemele orașului. Urmează să vină cu soluții în câteva zile.

“O să merg pe ceea ce știu cel mai bine din învățământ. Cred că stăm foarte prost cu grădinițele și creșele. Cred că facem greșeli când dăm autorizațiile de construcție pentru că am dat drumul de exemplu în Bună Ziua fără să ținem cont că nu avem o școală, o grădiniță. Avem probleme cu infrastructura pentru că atât intrarea dinspre Florești cât și dinspre Baciu e un dezastru și terorizează pe toată lumea. Sunt, de asemenea, probleme sociale pentru că suntem un partid social democrat și cred de exemplu că locuințele sociale sunt o problemă în condițiile în care chiriile sunt atât de mari. Sunt mai multe lucruri pe care o să le lansăm și vom propune banului public în alt fel. Abia acum vom discuta despre alianțe și parteneri și despre ceea ce vom face, dar vă promit că în câteva zile vom veni cu soluții la multe dintre problemele pe care cetățenii Clujului le-au identificat pentru că din sondaje, acestea sunt cele care vor sta în atenția noastră”, a declarat Valentin Cuibus.

PSD Cluj i-a avut în discuții pentru funcția de primar și pe Alexandru Cordoș, Aurel Cherecheș și Anca Ciubăncan.

„S-au măsurat mai multe persoane, probabil ținând cont de experiența pe care o aveam. Cei care au răspuns au mers în mare măsură pe numele meu. Inițial am spus nu – o dată, de două, de trei ori, dar până la urmă am considerat că aveam o obligație față de partidul în care sunt de 25 de ani pentru că nu cred în ideea mișcării dintr-un partid în altul”, a afirmat Cuibus.

Întrebat de ce inițial a refuzat să candideze, Cuibus a precizat că “nu va fi simplu pentru că trebuie să recunoaștem că este un oraș orientat mult spre dreapta. Aveam nevoie de timp să punem pe picioare organizația. Au fost mai multe motive pentru care am spus nu, dar în final m-au convins”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *