Din oras

Valea Garbaului, cartierul nimanui. Nicio speranta pentru ca in zona sa se construiasca scoli, gradinite sau centre de permanenta

Pe Valea Garbaului locuiesc in jur de 1.000 de persoane, in cele mai multe cazuri familii tinere, cu copii, care au nevoie de conditii decente de trai. Asta inseamna atat transport in comun, cat si asistenta medicala, scoli si gradinite. Din pacate, asemenea investitii nici nu sunt luate in considerare de administratia locala.

Singura „facilitate” pe care o au locuitorii din Valea Garbaului este biserica „Sfantul Ioan Iacob Hozevitul”. In rest, oamenii au noroc cu transportul in comun de la Polus, pentru ca niciun autobuz nu leaga Valea Garbaului de Cluj-Napoca, iar de cresa sau gradinita in zona nici nu se pune problema. Lipsa fondurilor este vinovata si pentru lipsa unui centru de permanenta care sa asigure eventualele urgente medicale.

„Nu exista cresa, gradinita, scoala, cabinet medical, trotuare, si in general nimic din ceea ce inseamna anul 2014 in UE. In schimb, au o biserica nou nouta, in care primaria a bagat cca. 1 milion de euro”, se arata intr-o sesizare trimisa de un cititor Ziar de Cluj.

Fara planuri de investiii

In ciuda plangerilor locuitorilor de pe Valea Garbaului, in zona nici nu se pune problema sa se faca astfel de investitii. Primarul Horia Sulea sustine ca prioritara este centrul comunei, iar pentru alte investitii nu exista fonduri.

„Nici nu ma gandesc la investitii de genul asta pe Valea Garbaului. Prioritatea numarul unu e vatra satului, investitiile se fac unde sunt multi locuitori. Celor care vin cu pretentii aiuristice si bombastice le recomand sa-si gaseasca un alt loc in care sa traiasca. Cine a venit in Floresti a stiut foarte clar care sunt conditiile si degeaba incearca acum sa-mi forteze mana. Eu am un program pe care vreau sa-l duc la bun sfarsit. Este declaratia mea politica in campanie electorala”, declara primarul.

Pe Valea Garbaului locuiesc, in acte, de cinci ori mai putine persoane

Horia Sulea sustine ca degeaba in realitate locuiesc 1.000 de persoane in zona, pentru ca in acte, figureaza in jur de 200 de persoane cu domiciliu stabil pe Valea Garbaului:

„Daca e pana acolo ar trebui sa ne uitam care e situatia cu plata taxelor si impozitelor, probabil multi au acte pe alte adrese, dar au pretentii. Speram ca anul viitor sa demaram lucrarile la dumul de pe partea de sus si sa unim Valea Garbaului de vatra satului, sa se poata ajunge mai usor in centrul Florestiului. O linie de transport in comun va exista pe soseaua de ocolire pe parea de Sud, care va lega Valea Garbaului de Cluj-Napoca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *