In vizor

VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: „Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă

„Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj a fost dărâmată cu excavatorul cu doar câteva zile înaintea comemorării a 70 de ani de la moartea sa”, a scris Ștefan Moroșanu, postând și o imagine din 28 ianuarie.

Primarul Clujului, Emil Boc, a ținut să-i asigure pe toți clujenii că statuia lui Iuliau Maniu „reprezintă un monument valoros al orașului nostru”, și că aceasta  va fi păstrată pe același amplasament.

Se vede în imagini de cât „respect” se bucură această statuie:

Foto: Facebook/ Aurel Chira

În Plus Emil Boc minte gratuit în ceea ce priveşte statuia lui Mihai Eminescu din faţa Teatrului Naţional:

Cică: „e necesar să se refacă cota solului și soclul statuii, „după care se repune pe pozitie”. La fel s-a  procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga in cadrul proiectului din fata Teatrului Național. Luni vom comunica întregul calendar de lucru in zona pentru informarea tuturor celor interesați. Vă asiguram , încă o data , de întregul nostru respect și apreciere fata de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu”.

Numai că statuia lui Mihai Eminescu a rămas, înconjurată de bolovani, în picioare.

Doar ce l-au spânzurat puţin, cam la atâta se reduce „respectul” lui Boc faţă de simboluri. Oricum faţă de azvârlirea la pământ a statuii lui Maniu, putea să-l „spânzure” şi pe acesta, ca pe Eminescu, pentru a ridica „cota”. Dar unde nu e educaţie, nu ai ce cere:

CITEŞTE: Îți trebuie ceva lipsă de creier să-l spânzuri așa pe Eminescu!

Aşa că Boc revine şi se corectează. Cică: că „specialiștii” sunt cei care nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu, pe perioada lucrărilor, „în vederea evitării oricărui risc de deteriorare”.

Dar smulgerea de pe soclu şi depozitarea printre gunoaie a statuii lui Iuliu Maniu nu reprezintă „risc de deteriorare”?

Câtă neruşinare! Poate ni se vor pune la dispoziţie recomandarea Comisiei Monumentelor (sau statuia lui Iuliu Maniu nu e considerată monument?), autorizaţia de demolare şi ce anume prevede aceasta?!

Clujenii au taxat maniera în care administrația locală profanează memoria marelui om politic Iuliu Maniu.

„Spargerile de asfalt, rebordurările, continuă în Cluj fără ruşine! Pe ce bani, ce firme, cine are interes să se spargă tot? Numai Dumnezeu şi Primarul Boc ştiu. Nu au bani să elimine mocirla de pe Arena Cluj, dar să spargă tot oraşul au. Iată că statuia lui Iuliu Maniu de pe Strada Baba Novac a fost pusă la pământ. Sunt sigur că în final va fi repoziţionată, dar până atunci trebuia dusă pe perne în sala de festivităţi a Primăriei”, a scris și Aurel Chira, postând duminică o nouă imagine cu statuia lui Maniu, aruncată printre excavatoare și resturile materialelor de construcție. În mod sugestiv, pe statuie a fost așezat un buchet de flori legate în tricolorul României.

Un alt clujean a semnalat imaginea dezolantă cu statuia lui Maniu printre gunoaie.

„Să fie începutul unei autostrăzi noi? Să fie șantierul pentru un spital? Să fie începutul profesionalismului și demnității în statul român? Nu trebuie să vă uitați de două ori la poză ca să vă răspundeți cu un categoric „NU” la întrebările de mai sus. În poza atașată este chiar statuia lui IULIU MANIU! Statuia unui EROU, pusă la pământ. Iuliu Maniu este un simbol al Unirii de la 1918 și al luptei anticomuniste, fiind ucis în Închisoarea Sighet din orașul Sighetu Marmației. Iar ca situația să fie și mai apăsătoare, imaginea este din Cluj. Românii ardeleni ar fi trebuit să fie primii din acest neam care îi protejează memoria”, a scris  Cezar Iacob.

Prin urmare, rămâne cum am scris acum două zile:

„Auzi, bă, ”proiectul european”… Chiar nu suferea o amânare? Imbecili cărători de geantă ai măi, Măiestrică pe lângă tine! Te-ai înconjurat de yes-man-i de ”da, Șefu’!”, ”Excelentă Ideea Măriei Tale, Șefu’!” – n-a fost niciun analfabet comunicațial pe lângă tine să te tragă de mânecă să-ți zică: ”Șefu’, hai să mai stăm câteva zile, sau măcar să anunțămpublic ce facem, să n-o facem noaptea ca borfașii de comuniști care l-au omorât pe Maniu în închisoarea de la Sighet și l-au aruncat într-o groapă comună. Haideți că pe 5 februarie se împlinesc 70 de ani de la asasinarea lui, să nu-l mai asasinăm și noi o dată”?

N-a fost, că ăia se pișă pe ei și se gudură ca și cățeii, trăgându-se pe propriul pișat, numai când te văd.

În orice caz, educația aia de comunist care se pregătea să devină activist iese tot mai pregnant la iveală pe măsură ce îmbătrânești urât.”

PS: Cică Emil Boc, deghizat în pensionar, cu barbă, ochelari cu fund de borcan, baston, se plimba prin Cluj-Napoca să mai ia „pulsul”, să vadă dacă îl mai iubeşte lumea. La un moment dat îi sare în braţe o babă: „Vaaaai, domnu’ Primar, Boc, vă iubesc! Sunteţi cel mai bun, Că ca dumneavoastră nu găsim!” Emil Boc, măgulit: „Dar cum m-ai recunoscut, maică?” La care „baba”: „Sun eu, Tarcea”…