In vizor

VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă

Scris de 577

“Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj a fost dărâmată cu excavatorul cu doar câteva zile înaintea comemorării a 70 de ani de la moartea sa”, a scris Ștefan Moroșanu, postând și o imagine din 28 ianuarie.

Primarul Clujului, Emil Boc, a ținut să-i asigure pe toți clujenii că statuia lui Iuliau Maniu “reprezintă un monument valoros al orașului nostru”, și că aceasta  va fi păstrată pe același amplasament.

Se vede în imagini de cât “respect” se bucură această statuie:

Foto: Facebook/ Aurel Chira

În Plus Emil Boc minte gratuit în ceea ce priveşte statuia lui Mihai Eminescu din faţa Teatrului Naţional:

Cică: “e necesar să se refacă cota solului și soclul statuii, „după care se repune pe pozitie”. La fel s-a  procedat cu statuile lui Eminescu și Blaga in cadrul proiectului din fata Teatrului Național. Luni vom comunica întregul calendar de lucru in zona pentru informarea tuturor celor interesați. Vă asiguram , încă o data , de întregul nostru respect și apreciere fata de marea personalitate a politicii românești, Iuliu Maniu”.

Numai că statuia lui Mihai Eminescu a rămas, înconjurată de bolovani, în picioare.

Doar ce l-au spânzurat puţin, cam la atâta se reduce “respectul” lui Boc faţă de simboluri. Oricum faţă de azvârlirea la pământ a statuii lui Maniu, putea să-l “spânzure” şi pe acesta, ca pe Eminescu, pentru a ridica “cota”. Dar unde nu e educaţie, nu ai ce cere:

CITEŞTE: Îți trebuie ceva lipsă de creier să-l spânzuri așa pe Eminescu!

Aşa că Boc revine şi se corectează. Cică: că “specialiștii” sunt cei care nu au recomandat mutarea statuii luate de pe soclu, pe perioada lucrărilor, “în vederea evitării oricărui risc de deteriorare”.

Dar smulgerea de pe soclu şi depozitarea printre gunoaie a statuii lui Iuliu Maniu nu reprezintă “risc de deteriorare”?

Câtă neruşinare! Poate ni se vor pune la dispoziţie recomandarea Comisiei Monumentelor (sau statuia lui Iuliu Maniu nu e considerată monument?), autorizaţia de demolare şi ce anume prevede aceasta?!

Clujenii au taxat maniera în care administrația locală profanează memoria marelui om politic Iuliu Maniu.

“Spargerile de asfalt, rebordurările, continuă în Cluj fără ruşine! Pe ce bani, ce firme, cine are interes să se spargă tot? Numai Dumnezeu şi Primarul Boc ştiu. Nu au bani să elimine mocirla de pe Arena Cluj, dar să spargă tot oraşul au. Iată că statuia lui Iuliu Maniu de pe Strada Baba Novac a fost pusă la pământ. Sunt sigur că în final va fi repoziţionată, dar până atunci trebuia dusă pe perne în sala de festivităţi a Primăriei”, a scris și Aurel Chira, postând duminică o nouă imagine cu statuia lui Maniu, aruncată printre excavatoare și resturile materialelor de construcție. În mod sugestiv, pe statuie a fost așezat un buchet de flori legate în tricolorul României.

Un alt clujean a semnalat imaginea dezolantă cu statuia lui Maniu printre gunoaie.

“Să fie începutul unei autostrăzi noi? Să fie șantierul pentru un spital? Să fie începutul profesionalismului și demnității în statul român? Nu trebuie să vă uitați de două ori la poză ca să vă răspundeți cu un categoric „NU” la întrebările de mai sus. În poza atașată este chiar statuia lui IULIU MANIU! Statuia unui EROU, pusă la pământ. Iuliu Maniu este un simbol al Unirii de la 1918 și al luptei anticomuniste, fiind ucis în Închisoarea Sighet din orașul Sighetu Marmației. Iar ca situația să fie și mai apăsătoare, imaginea este din Cluj. Românii ardeleni ar fi trebuit să fie primii din acest neam care îi protejează memoria”, a scris  Cezar Iacob.

Prin urmare, rămâne cum am scris acum două zile:

“Auzi, bă, ”proiectul european”… Chiar nu suferea o amânare? Imbecili cărători de geantă ai măi, Măiestrică pe lângă tine! Te-ai înconjurat de yes-man-i de ”da, Șefu’!”, ”Excelentă Ideea Măriei Tale, Șefu’!” – n-a fost niciun analfabet comunicațial pe lângă tine să te tragă de mânecă să-ți zică: ”Șefu’, hai să mai stăm câteva zile, sau măcar să anunțămpublic ce facem, să n-o facem noaptea ca borfașii de comuniști care l-au omorât pe Maniu în închisoarea de la Sighet și l-au aruncat într-o groapă comună. Haideți că pe 5 februarie se împlinesc 70 de ani de la asasinarea lui, să nu-l mai asasinăm și noi o dată”?

N-a fost, că ăia se pișă pe ei și se gudură ca și cățeii, trăgându-se pe propriul pișat, numai când te văd.

În orice caz, educația aia de comunist care se pregătea să devină activist iese tot mai pregnant la iveală pe măsură ce îmbătrânești urât.”

PS: Cică Emil Boc, deghizat în pensionar, cu barbă, ochelari cu fund de borcan, baston, se plimba prin Cluj-Napoca să mai ia “pulsul”, să vadă dacă îl mai iubeşte lumea. La un moment dat îi sare în braţe o babă: “Vaaaai, domnu’ Primar, Boc, vă iubesc! Sunteţi cel mai bun, Că ca dumneavoastră nu găsim!” Emil Boc, măgulit: “Dar cum m-ai recunoscut, maică?” La care “baba”: “Sun eu, Tarcea”…ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 3 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 24 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 24 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 1 day Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
In vizor

ŢARĂ, CAUT OSTAŞI

Ți-ai dorit toată viața să porți uniformă, deși se calcă greu? Visul e mai aproape […]

Recomandările redacției
TOP CITITE