Editorial

Vă recomandăm să aveți încredere în creșterea și diversificarea taxelor și impozitelor. Să munciți, să aibă Grupul Infracțional Organizat impropriu numit Guvernare și Majoritate Parlamentară din ce da pensii şi salarii nesimţite

Scris de 528

Liderii PSD, PNL și UDMR au convenit miercuri, în ședința Coaliției – după numai cinci ore de discuții, varianta finală a ordonaței pe care Guvernul urmează să o pună în dezbatere publică și să o aprobe în zilele următoare. Cea prin care se vor înmulţi şi diversifica taxele şi impozitele, să aibă ei cu ce-şi angaja ţiitoarele şi ţucălarii politici (indiferent de sex) în pita banului public. Să aibă din ce plăti mite salariale bugetarilor pentru boli închipuite şi bani pentru pensii nesimţite.

Mare minune economicească și duhovnicească va fi să fie așa cum a mai și fost și până acum, indiferent de gvernare.

Ia să deschidem noi Cartea Taxelor și Impozitelor și să citim la slujba de căpătâi  a portofelelor noastre şi de pomenire a mamelor domniei lor, datorită cărora am avut onoarea de a-i cunoaşte pe toţi aceşti politicieni prăvăliţi, de trei decenii, peste averea României, mai ceva ca Rusia peste Ucraina – nişte nimici care muncesc numai în interesul lor şi al găştii care i-a pus în pâinea guvernării.

Să începeţi să conjugaţi cuvântul „jupoaie”, că asta fac prin această ordonanţă. De pensiile speciale nu se ating,nici de salariile bugetarilor fără performanţă. Nici nu au de gând să mai arunce afară din stivuitorii de cărămizi la jocul de „Tetris” şi manipulatorii de carte „Solitaire”. Din contră, măresc taxele şi impozitele pe proprietăţi – să aibă de unde mai angaja nişte nepoţei şi, mai ales, nepoţele.

Ia să citim noi din viitoarea ordonanţă dată pentru nevoile lor speciale (citez): „contractele part time vor fi cu contribuții ca de salariu minim pe economie, dacă ai doar un singur contract. Cu excepţia: elevi/studenti până la 26 de ani, persoana care urmeaza o forma de ucenicie, pensionar care beneficiază de pensie din sistemul public (adică tot foştii bugetari, mai ales ăia cu pensii nesimţite şi care acum beneficiază şi de o slujbă baban plătită de la acelaşi stat păstorit de „cumătrocraţi”), persoane fizice care realizează venituri din salarii având mai multe contracte de muncă cu timp parțial sau întreg și valoarea cumulată din salarii depășește salariul minim pe economie, persoanele cu dizabilități”.

Se modifică impozitul pe tranzacții pe imobiliare la persoanele fizice, prin excluderea deducerii de 90.000 de euro la imobil vândut şi se trece la impozitare de 1% pentru o locuință mai mare de 3 ani și impozit 3% pentru imobile de până în 3 ani (excepție moșteniri, ca să nu dea în „mătuşicile lor Tamara” şi mamele grijulii care le-au pus din pensiuca lor averi de averi la păstrare, dospit, maturat şi moştenit, bănuiesc). Şi se elimină cota forfetară pentru impozitul pe venit din chirii.

Proprietatea se va impozita conform grilei notariale – să sperăm că nu au să o modifice şi pe aceea. Nu se va mai face diferență între persoană fizica versus persoană juridică. Se va face clasificare pe rezidențial și nerezidențial. Rezidenţialele vor fi impozitate cu 0,1-0,2%,  iar nerezidențialele cu 1 – 1,3% (să te înveţi minte, burjuiule, să nu râvneşti la investiţii imobiliare şi la câştig de trântor din chirii; oricum şi acelea vor fi impozitate).

Burjuii cu microintreprinderi primesc cadou o reduce de plafon la 500.000 euro. O reducere a dreptului de a investi în mai mult de trei microînterprinderi – că proprietatea şi libera iniţiativă sunt mofturi în România interlopilor securisto-politici.

Tot burjuii de la microintreprinderi vor fi obligaţi să aibă măcar un angajat. Că acela produce impozit măcar pe un salariu minim pe economie. Şi, juma’ de milion de salarii minime pe economie de înmulţit cu impozitele (CAS, CASS şamd) fac câteva miliarde bune lunar pentru trai neneacă pe banii burjuilor. Bani de pensii nesimţite şi mite salariale la buget.

Impozitul pe dividende creşte de la 5 la 8%. Dă-l în morţii portofelului lui, de burjui impozitat şi răsimpozitat! Deduceri nu, numai impozite. Se acumulează banul gata impozitat lunar în contul prostoiului care insistă să mai muncească în România? Ghinion! Să plătească! Că se elimină şi scutirile pentru pensiile private.

Le-au făcut un cadou trist şi celor cu PFA: o scădere de plafon de la 100.000 de euro la 25.000 euro/anual. Să nu cumva să mai aibă pretenţia de a câştiga ceva fără a deveni plătitori de TVA. Că TVA-ul intră în buzunarul larg al statului şi nu-şi pot permite returnarea decât cei care primesc OK-ul de la SRI, SIE şi ce alte acronime mai au băieţii şi fetele de la „Ochiul şi Timpanul”. Restul primesc maxim returnare de ani de puşcărie.

Vor impozita cu 40% din câştig jocurile de noroc. Vor scade deducerile fiscale pentru agricultură și construcții şi umblă la cotele de contribuţii salariale. Şase este cifra de referinţă. Şase salarii brute egal nici o contribuţie. Apoi multiplul de şase se impozitează ca pentru şase salarii minime brute. Ori doi, ori trei, până când se ajunge la de patru ori şase, când se plăteşte impozitul pe toate cele 24 de salarii.

De data aceasta Dumnezeu nu mai ieftineşte băutura: acciza pe alcool creşte cu 6 bani pe litru. Creşte şi acciza pe tutun: cu 60 de bani pe pachet.

Guvernul umblă şi în farfuria românului care vrea să mănânce la restaurant, să-şi comande mâncare acasă sau la „scârbiciu”, sau pleacă prin concedii prin mult prea oropsita noastră ţară: creşte TVA de la 5% la 9%. Asta deşi cei din HoReCa au anunţat că vor pune creşterea în cârca clienţilor

Creşte TVA şi la vânzarea de locuinţe: rămâne de 5% doar pentru o locuinţă şi numai până la plafonul de 600.000 de lei. Dar și numai până în 80 metri pătraţi utili.

O Colă, un Tutti Fresh nu o să mai puteţi pune peste alcoolul proaspăt reaccizat fără să plătiţi TVA în plus de la 9 la 19%. Şi au băgat şi berea fără alcool la băuturi cu zahăr. Să ştiţi de ce-o beţi, dar nu plătiţi cu permisu, ci cu carnetul de economii.

Nici măcar nu sunt originali aceşti „noi” guvernanţi. Imbecilităţile emise sunt identice cu „forfetarul lui Boc” şi TVA crescut la 24% al lui Băsea. Aşa se duce economia la negru. Dar statul român ne vrea şi infractori, să ştie de ce ne strânge de ouţe până scuipăm banii în teşchereaua sa fără să şi ţipăm de durere: că ştim noi ce-om fi făcut. Aşa se ajunge la abuzul funcţionarului asupra cetăţeanului.

Prin urmare, „cine nu sare, nu vrea schimbare!” Avem schimbarea schimbării: clasa medie cu o mică afacere trebuie iar să îşi bage mâna în buzunar să susţină angajările bugetare inutile pe pile, pensiile speciale, cheltuielile aberante, hoţiile afaceriştilor sub acoperire cu statul şamd. Dar prost e cine-i votează – de aceea şi plăteşte.

În rest, să deschidem încă o dată Cartea Taxelor şi Impozitelor şi să citim (bă, ăia de la ANAF, trageţi-vă pe lângă intrare, să nu creadă vreun plătitor că are scăpare): Și-aflarăm și ne veselirăm și cu toții începurăm să cântăm: “Guvernul ne-a îngropat de vii cu taxa pe impozit călcând / Și celor din morminte, taxe dăruindu-le”. Iar perceptorii ne îndemnau de pe margine: “luați de împărtășiți, aceasta-i taxa de la domnu’ Ciolacu și-acesta-i impozit de la domnu’ Ciucă”!

Și cu toții am avut credință și-am zis într-un glas: “Cred într-unul impozitat! Mă lepăd de ce-am agonisit! Mărire ție Taxă, mărire ție Impozit. Și-acum, și ziua viitoare. Mulțumim”!ULTIMA ORĂ

 • Acum 28 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 36 mins Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 42 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE