Editorial

Vă plângeți de Iohannis sau Dăncilă? Ce vă faceți în 2024, când veți avea de ales între Rareș Bogdan, Florin Salam, Selly sau Bianca Drăgușanu?

Cutia Pandorei a fost deschisă în 2016, când Donald Trump a ajuns președintele Americii. Fără niciun dubiu, viitorul e al politicienilor-vedetă, oameni extrem de cunoscuți, însă la fel de ușor de condus din umbră. Niște marionete dacă vreți. În urmă cu câteva zile, Kanye West (soțul mult mai faimoasei Kim Kardashian) a anunțat că va candida la alegerile din 2024 (sub ce formă sau partid, rămâne de văzut). 

Pare că asistăm la o involuție bizară din acest punct de vedere, dacă ne gândim că în urmă cu 100 de ani politicieni erau oameni ca Nicolae Iorga. Există o vorbă: „nu realizezi ce ai până nu pierzi”. E ușor să te plângi de „incompetenți” ca Barna, „ficuși” ca Iohannis, „agramați” ca Dăncilă, „psihopați” ca și Cumpănașu. Depinde la ce te raportezi, totuși. Normal, dacă îi compari pe oricare cu un Mircea Geoană, Adrian Năstase, Traian Băsescu, mori de râs. Dacă te întorci puțin în timp la papioanele lui Rațiu sau își aduci aminte de Corneliu Coposu, situația devine tragi-comică.

Chiar și așa, nu trebuie să fii savant ca să prevezi viitorul. Tiparul din SUA va fi implementat în timp record și la noi, pentru că păpușarii și-au dat seama că e mai simplu să arăți oamenilor morcovul pe băț, timp în care tu conduci liniștit căruța. Așadar, să nu vă mirați când în 2024, pe lângă Rareș Bogdan (deja confirmat pe surse drept candidat PNL) veți avea tot felul de alți candidați. Desigur, în primă fază putem face speculații de bun simț, cum că PSD îl va arunca îl luptă pe Mircea Badea, sau Pro România (dacă vor mai exista) vor plusa cu Florin Piersic. Sau, cine știe, USR îl pune la bătaie pe Caramitru Jr. 

Și, când plapuma le va permite, se vor întinde la candidați precum Florin Salam, Bianca Drăgușanu, Selly etc. Dacă Kim Kardashian are șanse reale de a ajunge Prima Doamnă a SUA, de ce nu ar sta și Salam la Cotroceni să dea dedicații poporului? Râdeți, dacă vreți, dar va veni vremea când îi veți regreta pe Iohannis și Dăncilă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *