Editorial

Vă plângeți de Iohannis sau Dăncilă? Ce vă faceți în 2024, când veți avea de ales între Rareș Bogdan, Florin Salam, Selly sau Bianca Drăgușanu?

Scris de 1,101

Cutia Pandorei a fost deschisă în 2016, când Donald Trump a ajuns președintele Americii. Fără niciun dubiu, viitorul e al politicienilor-vedetă, oameni extrem de cunoscuți, însă la fel de ușor de condus din umbră. Niște marionete dacă vreți. În urmă cu câteva zile, Kanye West (soțul mult mai faimoasei Kim Kardashian) a anunțat că va candida la alegerile din 2024 (sub ce formă sau partid, rămâne de văzut). 

Pare că asistăm la o involuție bizară din acest punct de vedere, dacă ne gândim că în urmă cu 100 de ani politicieni erau oameni ca Nicolae Iorga. Există o vorbă: „nu realizezi ce ai până nu pierzi”. E ușor să te plângi de „incompetenți” ca Barna, „ficuși” ca Iohannis, „agramați” ca Dăncilă, „psihopați” ca și Cumpănașu. Depinde la ce te raportezi, totuși. Normal, dacă îi compari pe oricare cu un Mircea Geoană, Adrian Năstase, Traian Băsescu, mori de râs. Dacă te întorci puțin în timp la papioanele lui Rațiu sau își aduci aminte de Corneliu Coposu, situația devine tragi-comică.

Chiar și așa, nu trebuie să fii savant ca să prevezi viitorul. Tiparul din SUA va fi implementat în timp record și la noi, pentru că păpușarii și-au dat seama că e mai simplu să arăți oamenilor morcovul pe băț, timp în care tu conduci liniștit căruța. Așadar, să nu vă mirați când în 2024, pe lângă Rareș Bogdan (deja confirmat pe surse drept candidat PNL) veți avea tot felul de alți candidați. Desigur, în primă fază putem face speculații de bun simț, cum că PSD îl va arunca îl luptă pe Mircea Badea, sau Pro România (dacă vor mai exista) vor plusa cu Florin Piersic. Sau, cine știe, USR îl pune la bătaie pe Caramitru Jr. 

Și, când plapuma le va permite, se vor întinde la candidați precum Florin Salam, Bianca Drăgușanu, Selly etc. Dacă Kim Kardashian are șanse reale de a ajunge Prima Doamnă a SUA, de ce nu ar sta și Salam la Cotroceni să dea dedicații poporului? Râdeți, dacă vreți, dar va veni vremea când îi veți regreta pe Iohannis și Dăncilă. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 13 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 15 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 15 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 17 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Sinistru Editorial

Emil Ceausescu. Preamultul

Sinistra poza asta cu Boc, strabic si buhait, cu caciula de readepist pe ceafa. Sinistre […]

Recomandările redacției
TOP CITITE