General

VA FI ȘI MAI FAIN LA CLIUUUJ! Lovitură dură pentru toți cei care stau în chirie: 𝗻𝘂 vor 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗳𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗳𝗮𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲

”Problemele cu facturile la energie de abia acum încep pentru marile centre studențești precum Cluj, Timișoara, Iași sau București. Conform OUG 119 proprietarii care dețin mai multe imobile pot beneficia de plafonarea facturilor la energie doar pentru o locuință, celelalte achită facturile la prețul neplafonat. Cu alte cuvinte, proprietarii au facturile reduse, chiriașii plătesc energia la prețul pieței.
Cine are bani mai multi plătește mai puțin. Cine are mai puțin, plătește mai mult! Logic, nu?” – este de părere Alexandra Oană, consilierl local USR în CL Cluj-Napoca.
Alexandra Oană, scrie pe pagina sa de Facebook: ”Lovitură dură pentru toți cei care stați în chirie: 𝗻𝘂 𝘃𝗲𝘁̦𝗶 𝗯𝗲𝗻𝗲𝗳𝗶𝗰𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗹𝗮𝗳𝗼𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗳𝗮𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗹𝗮 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗶𝗲.”
”Coaliția PSD-PLN a decis că proprietarii care dețin mai multe locuințe pot beneficia de plafonarea facturilor la energie doar pentru o locuință. Celelalte achită facturile la prețul neplafonat.
Cu alte cuvinte, proprietarul va avea prețul plafonat la domiciliu și preț de piață la celelalte imobile, iar chiriașii vor ajunge să plătească un preț uriaș pentru energie.
Și asta în mijlocul iernii deoarece noua lege a energiei va intra în vigoare de la 1 ianuarie, 2023.
USR a încercat printr-un amendament să corecteze ordonanța de urgență 119 și să elimine aceste nedreptăți. Am propus ca fiecare român să beneficieze de un preț plafonat pe primii 255 kWh indiferent de consum sau de numărul de proprietăți.
Propunerea noastră a fost însă respinsă de coaliția toxică PSD-PNL.
Din păcate, problemele cu facturile la energie de abia acum încep pentru marile centre studențești, precum Cluj, Timișoara, Iași sau București.”