FOTOGRAFILA

Utilaje, zac degeaba pe santierele investiţiilor Clujului. E soare, râd şi ele în soare, ruginii

Scris de 645

Cum vedeţi în fotografiile de azi cele două şantiere din centrul municipiului, aşa le văd eu, zilnic, de câteva săptă-luni: statice. Natură moartă cu utilaje. Dar să ştiţi că aceaste sunt în grafic, e timp conform plan execuţie. Că s-ar putea termina mai iute, să nu mai distrugă nervii clujenilor, afacerile celor care au avut neşansa să-şi aibă afacerea pe zona “modernizării”, asta-i altceva. S-ar face, dar firmele de casă ale primăriei, cele care primesc cu toptanul lucrări, sunt ca firmele de deszăpezire care-şi iau mai mult decât pot duce. Că n-au utilaje, n-au oameni, dar au muuuult, muuult prea muuuult de lucru. Şi, ca meseriaşii care-ţi fac baia, sau orice lucrare în casă, se mută de la o lucrare la alta, în funcţie de “cum arde”. Cândva OSĂ fie gata.

Dar, să nu fim răi, cel puţin pe şantierul de pe Kogălniceanu lucrarea avansează, aşa cum îi place primarului Emil Boc, cu 0,0001% în funcţie de cum plouă, bate vântul sau, poate, are să vină un îngheţ-dezgheţ ceva. Natura ajută. Câte o pietricică cade din grămezile stivuite pe şantier şi se integrează în fundaţia pietonalului apăsată de paşii celor care au treabă prin zonă.

Iar pe Bolyai am observat că au reuşit să facă înm aşa fel încât aproape să dărâme casa de pe colţul intrării dinspre Eroilor. Pui un cablu sau o ţeavă, dar pică casa – realizaţi cam cum a fost cu studiul de prefezabilitate? Cam ca la drumul de acces la CREIC.

Dar măcar se vede că au de gând să avanseze cu lucrarea rapid. Atât de rapid încât s-a pus şi orar, să ştie clienţii între ce ore să-şi repare măcar telefoanele.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 3 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 4 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 5 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 5 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 7 hours Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 7 hours In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 9 hours In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 9 hours Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
 • Acum 11 hours Din oras
  COŞMAR ÎN TRAFIC: Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: “500 metri în 20 de minute!” Cei din autobuzele CTP au ales să meargă pe jos. Măcar “vinerea verde” a fost un succes!
 • Acum 11 hours Politica
  DIGITALIZAREA ÎN VIZIUNEA PNL: Prioritatea la coadă la ghişeu
 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  După ce-şi bat joc cu lunile de afacerile celor care nimeresc în “şantierele” lui Boc, mai pun în pericol şi viaţa clienţilor acestora
 • Acum 13 hours Eveniment
  CĂUTAT DE POLIŢIE: A violat o fată de 14 ani!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE