Politica

USR v-a sesiza CNATDCU în legătură cu doctoratului lui Lucian Bode. Urmează ca ministrul Bode să iasă să ne spună că acuzația că ar fi plagiat în teza de doctorat de pe Wikipedia și Google e ”o montură” USR, care au plantat bucăți din doctoratul său online.

Se demonstrează din nou că, în România, se ia mai ușor Doctoratul, decât Bacalaureatul… Cristian Ghinea a anunțat luni că partidul va sesiza CNATDCU, organismul legal care trebuie să facă analiza oficială, în legătură cu suspiciunile de plagiat în cazul doctoratului lui Lucian Bode, ministrul de Interne, potrivit unui comunicat. El a mai anunțat că USR a depus o sesizare și la Comisia de Etică a UBB.

”Astăzi, USR a depus o cerere de informații publice la Universitatea Babeș-Bolyai, prin care cerem să se facă public întreg dosarul acestui doctorat. Teza de doctorat este doar punctul final al unui proces academic. Domnul Bode spune că a stat șapte ani la școala doctorală, deci trebuie să știm când a fost admis, a fost cu plată, a fost fără plată. În fiecare an de școală doctorală trebuie să se facă niște referate de cercetare pe care profesorii trebuie să le aprobe, profesorii trebuie să scrie niște reacții la aceste referate”, a mai spus Ghinea.

El a susținut că ministrul Bode ar fi copiat în teza de doctorat pargrafe întregi de pe Wikipedia.

”La o primă analiză, este clar un plagiat rușinos, un plagiat copilăresc chiar, pentru că vorbim de pasaje întregi – și aici aveți câteva exemple și am mai publicat pe Facebook și în comunicatul de presă – pasaje întregi de text preluat de pe Wikipedia, din rapoarte ale Organizației Națiunilor Unite care se regăsesc pe WikiSource, și care nu sunt în niciun fel citate – nici ca citat marcat ca atare, nici la note – în teza de doctorat sau, și asta este oarecum amuzant, sunt introduceri de articole academice disponibile pe Google. Deci, cine a scris această teză, nici măcar nu a intrat în articolul propriu-zis. Vorbim doar de introduceri disponibile gratuit, deci nu ai nevoie de abonament la reviste academice și sunt luate texte din aceste introduceri, puse pur și simplu în teza de doctorat”, a spus Ghinea.

Urmează să iasă ministrul Bode să ne spună că este o încercare uriașă de diversiune a celor de la USR, vânduți mafiei Wikipedia”.

  • LUCRAREA DE DECOTORAT A LUI LUCIAN BODE O PUTEȚI STUDIA AICI. LECTURĂ PLĂCUTĂ!