Politica

USR v-a sesiza CNATDCU în legătură cu doctoratului lui Lucian Bode. Urmează ca ministrul Bode să iasă să ne spună că acuzația că ar fi plagiat în teza de doctorat de pe Wikipedia și Google e ”o montură” USR, care au plantat bucăți din doctoratul său online.

Scris de 458

Se demonstrează din nou că, în România, se ia mai ușor Doctoratul, decât Bacalaureatul… Cristian Ghinea a anunțat luni că partidul va sesiza CNATDCU, organismul legal care trebuie să facă analiza oficială, în legătură cu suspiciunile de plagiat în cazul doctoratului lui Lucian Bode, ministrul de Interne, potrivit unui comunicat. El a mai anunțat că USR a depus o sesizare și la Comisia de Etică a UBB.

”Astăzi, USR a depus o cerere de informații publice la Universitatea Babeș-Bolyai, prin care cerem să se facă public întreg dosarul acestui doctorat. Teza de doctorat este doar punctul final al unui proces academic. Domnul Bode spune că a stat șapte ani la școala doctorală, deci trebuie să știm când a fost admis, a fost cu plată, a fost fără plată. În fiecare an de școală doctorală trebuie să se facă niște referate de cercetare pe care profesorii trebuie să le aprobe, profesorii trebuie să scrie niște reacții la aceste referate”, a mai spus Ghinea.

El a susținut că ministrul Bode ar fi copiat în teza de doctorat pargrafe întregi de pe Wikipedia.

”La o primă analiză, este clar un plagiat rușinos, un plagiat copilăresc chiar, pentru că vorbim de pasaje întregi – și aici aveți câteva exemple și am mai publicat pe Facebook și în comunicatul de presă – pasaje întregi de text preluat de pe Wikipedia, din rapoarte ale Organizației Națiunilor Unite care se regăsesc pe WikiSource, și care nu sunt în niciun fel citate – nici ca citat marcat ca atare, nici la note – în teza de doctorat sau, și asta este oarecum amuzant, sunt introduceri de articole academice disponibile pe Google. Deci, cine a scris această teză, nici măcar nu a intrat în articolul propriu-zis. Vorbim doar de introduceri disponibile gratuit, deci nu ai nevoie de abonament la reviste academice și sunt luate texte din aceste introduceri, puse pur și simplu în teza de doctorat”, a spus Ghinea.

Urmează să iasă ministrul Bode să ne spună că este o încercare uriașă de diversiune a celor de la USR, vânduți mafiei Wikipedia”.

 • LUCRAREA DE DECOTORAT A LUI LUCIAN BODE O PUTEȚI STUDIA AICI. LECTURĂ PLĂCUTĂ!


ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 5 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 6 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 11 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 11 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 12 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE