Uncategorized

Ursul a sfâșiat 10 oi într-o comună din județul Cluj. Oamenilor le e frică să mai iasă seara din casă – VIDEO

O stână de oi din localitatea Nireș, comuna Mica a fost atacă de un urs. 10 oi au fost ucise, iar 27 nu au mai fost găsite. Informația a fost făcută publică chiar de către primarul comunei.

„Peste 10 oi au fost pur și simplu sfâșiate, iar 27  încă nu au fost găsite. Astăzi s-a întrunit comisia pentru evaluare, care a constat aceste pagube. Din păcate este nevoie  de multe formalități, iar crescătorii de animale sunt despăgubiți sau nu de către Ministerul Mediului, deoarece atât birocrația cât și legea, care lasă loc de interpretări, lungesc acest proces”, a dezvăluit primarul.

Primarul recunoaște că oamenii sunt speriați și le e frică să se îndepărteze de locuințe, sau chiar să iasă din casă după lăsarea întunericului.

„Din păcate nu mai putem ieși să ne bucurăm de natură, deoarece riscăm să ne întâlnim cu un animal sălbatic, și mai mult de atât au început deja să atace stânele sau chiar gospodariile oamenilor în căutarea hranei. Cei care se ocupă de relocarea urșilor ar trebui să se gândească mult mai bine, înainte ca aceștia să fie amplasați în zonele apropiate de gospodăriile oamenilor și să le creeze habitatul propice pentru ca să fim feriți de pericol”, a mai menționat primarul.