Editorial

Urmează să furăm din Rai

Scris de 130

După ce vom fi furat tot de pe pământ, vom bate la porțile Raiului: „Sfinte Petre, un pic lasă-ne înăuntru, că numa’ ne uităm”. Iar când vom ieși, va bipăi senzorul de la porțile Raiului.

Miercuri aflam de băieții care au furat motorină în valoare de 2 milioane de dolari din baza americană de la Mihail Kogălniceanu. În patru ani, au reușit să fure 1,5 milioane de litri, cât să umple 50 de cisterne.

Continuăm periplul nostru prin fascinantul univers al românilor care „împrumută” chestii.

„Polițiștii din Alba au descins în șase locații din județ, pentru documentarea unui dosar privind furt de produse lactate de la o firmă de profil. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că un bărbat de 55 de ani, din județul Alba, angajat al unei societăți comerciale specializată în prelucrarea laptelui, ar fi sustras unt, pe care, cu ajutorul a două tinere, de 26 și 31 de ani, l-ar fi valorificat, ca urmare a postării unor anunțuri pe rețelele sociale”, scrie alba24.ro.

Unt, bă, UNT? Da, unt. Unii fură milioane de euro, alții fură unt. Așa țară, așa hoți. Bine, la cât e de scump, poate fi considerat produs de lux. Deci, se poate spune că gruparea mafiotă din Alba a furat aur alb.

Am două nedumeriri.

De ce era nevoie de două fete care să posteze pe internet? Nu era suficientă una și să rămână cu mai mulți bani? Doamne, ce hoți proști! Dar pregătește-te, Doamne, că imediat ajungem și la tine!

În al doilea rând, cine naiba cumpără unt în urma unor postări de pe social media? Probabil românașii care se lasă prostiți de politicieni, pe post de lubrifiant.

Altă țară, tot români, aceleași metehne.

„Un tânăr camionagiu român a fost arestat în Franța marți noaptea, după ce a fost prins când fura motorină din rezervorul unui TIR. Chiar șoferul de la care era sustras combustibilul, tot român, a povestit totul și l-a fotografiat pe hoț”, scrie libertatea.ro.

Deci, un camionagiu român fura motorină din rezervorul altui TIR-ist român. Nu, că suntem bine. Nu e suficient că ne furăm unii pe alții în țară, le arătăm și străinilor tradițiile noastre strămoșești.

Partea bună e că poate se mai liniștesc străinii, că nu-i furăm pe ei, ci ne furăm între noi.

Revenim în țară și ne apropiem de Rai.

„Camera de control a celui mai înalt telescaun din stațiunea Straja a fost vandalizată. Hoții au luat componente esențiale și cabluri din cupru chiar din vârful muntelui, de la o altitudine de 1.800 de metri. Pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de euro”, scrie digi24.ro.

Dacă am ajuns să furăm de la 1.800 de metri, următorul pas e să sunăm la sonerie la Doamne-Doamne și să fugim. Apoi, când iese în curtea Raiului, să vadă cine a fost, să ne strecurăm în casă și să i-o golim.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 1 hour In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 2 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 2 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 3 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 4 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 4 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 5 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 18 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 19 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Marinei Române: Îi felicit pentru profesionalism și dăruire pe toți marinarii care și-au legat destinele de mările și oceanele lumii
 • Acum 1 day Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 2 days Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE