In vizor

Urbanismul de Cumetrie din ”funăria” lui Boc nu are nevoie de PUG. La dispoziția primarului, care este la dispoziția imobiliarilor, este normal că Boc ”OSĂ” dea voie să se facă un PUG cândva

Scris de 1129

Contractul pentru actualizarea planului urbanistic general al municipiului Cluj-Napoca, semnat în urmă cu doi ani cu Synergetics Corporation, a fost reziliat recent de Primărie, urmând ca licitația să fie relansată.

Starea de incertitudine când este vorba despre PUG-ul Cluj-Napoca este bună pentru urbanisștii de cumetrie care îi dictează lui Emil Boc ce are de făcut. Faptul că a reziliat contractul pentru realizarea PUG, deși munivipalitatea este în culpă, nu este o noutate pentru noi, cei de la Ziar de Clu. Am scris de când a început scandalul că așa va face Emil Boc. Altfel cum să mai aibă la îndemâna ștampilei cu semnătura personalității sale posibilitatea de a pune un bloc peste o casă, un bloc în curtea vecinului, un refuz la amărășteni, o atenție, o măslină urbanistică amicilor săi?

Încă din 2017, când s-a adoptat un HCL privind actualizarea PUG (data stelară de azi e 8 septembrie 2022), a fost evidentă lipsa de ”voință politică” de a avea un PUG actualizat. Inclusiv faptul că de la vremea tot-amânatei licitații nu s-a înscris nici o firmă din Cluj, a fost un prim indiciu că ”se știa” că nimeni nu are nevoie de acest PUG actualizat în Cluj-Napoca, că procrastinarea bocciană e subiectul și obiectul licitației. Prin urmare, indiferent ce firmă câștiga licitația tot la circl acesta s-ar fi ajuns. PR-ul Primăriei neagă că ar fi vinvată municipalitatea și ne explică că s-au târât de pe scaune, renunțând la prima de osânză, către diverse computere pentru a livra ÎNTREAGA DOCUMENTAȚIE SOLICITATĂ de firma câștigătoare a licitației. Ei regretă profund dacă documentele s-au amstecat cu cărțile de la Solitaire, sau au căzut cărămizile de la Tetris peste unele acte, îngropându-le. Firma câștigătoare a dovedit că municipalitatea s-a urinat pe livrarea actelor necesare. Asta este. E un milion de euro la mijloc, după judecăți peste judecăți (cu o firmă căreia i se reziliază un contract cu două luni înainte de finalizare), aceasta va câștiga – clujeanul va scoate banul, că doar n-are să îl scoată Boc de la mică-sa din buzunar și, probabil, în campania electorală se va tăia panglica la noul PUG.

Avem de-a face cu un nou episod din Games of Boc. În acest episod, Primăria reziliază unilateral contractul cu Synergetics, pentru reactualizare (updatare) PUG. În episodul următor, Synergetics contestă decizia pe bază că nu au primit decât undeva spre jumate din acte (ceea ce au și dovedit). În episodul care urmează Synergetics tunde clujenii de bani prin intermediul ”funăriei” Urbanismului de Cumetrie, care va pierde procesul.

Ultimul episod este despre cu reactualizarea PUG-ului se amână, până o vrea Bunul Dumnezoo al Urbanismului de Cumetrie, adică ani de zile, un bun prilej de construit mai departe ca-n junglă. Dă-i în mă-sa de bani publici, fac clujenii alții. Dar și amicii de Cumetrii Imobiliare ai ”funăriei” lui ”OSĂ” Boc.
Cât timp nu ”OSĂ” avem PUG? Se poate încă 2 + 10 ani. Așa ne-a zis cu nonșalanță Emil Boc:
”PUG-ul este în vigoare din 2014, are 10 ani de valabilitate, se mai poate extinde 10 ani fără nici un fel de problemă, deci avem până în 2034 asigurat cadrul de funcționare a PUG-ului. Actualizarea lui trebuia făcută «de ieri»,pentru că deja avem un număr de sentințe care spun să îl actualizăm. Acest lucru nu se poate face decât într-un cadru organizat de lucru și am nimerit acești contractanți care au sfidat Clujul, asta e realitatea”.
Aha, avem sentințe – dar suntem în Cluj-Napoca, unde legile sunt opționale, dară-mi-te sentințele!


ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 3 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 3 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 4 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 5 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 5 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu
 • Acum 6 hours Justitie
  23 de ani de închisoare pentru clujeanca ce a omorât un bătrân. Cadavrul a fost găsit cu mâinile și picioarele legate. Procurorul ceruse condamnarea pe viață
 • Acum 6 hours Straineze
  România și alte 8 țări NATO susțin aderarea Ucrainei la Alianță. Sunt țările care au simțit ”gheara otrăvită” a Moskovei
 • Acum 8 hours Din oras
  VÂNĂTORI DE NESIMȚIRE CLUJEANĂ: Garsonieră-celulă-de-pușcărie de închiriat la peste 200 de euro pe lună
 • Acum 17 hours In vizor
  NU-ȘI POT ÎMPĂRȚI ”PATRIOTISMUL”. S-au cățărat pe Tricolor și-acum s-a rupt cu ei. Liderul ”AURolacilor” și senatoarea ”șoșocarilor” s-au huiduit și acuzat reciproc că au confiscat evenimentul
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Salariul minim brut la 4000 lei – singura șansă de a elimina munca la negru, de a rezolva problema deficitului de forță umană și de a ține românii în țară”
 • Acum 19 hours General
  SARABANDA ACCIDENTELOR CONTINUĂ: Accident între două mașini pe Bulevardul Muncii. Două persoane au rămas încarcerate
 • Acum 23 hours Politica
  Dispută Ponta – Goțiu pe tema evacuărilor din Roșia Montană
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE