Vocea ta

Urbanism de Florești – vecinii vor putea da mâna peste balcon

Urbanismul haotic continuă în Florești. În ciuda promisiunilor oferite de actualul primar, iată că asistăm la un nou exemplu de proiect imobiliar menit doar să aducă profit dezvoltatorilor.

Locuitorii unui bloc de pe strada Urușagului au semnalat construcția unui alt imobil mult prea aproape de construcția deja existentă. Practic, după cum recunoaște un cetățean, este o altă situație în care „o să dai mâna cu vecinul de bloc pe balcon sau o să schimbe canalul la televizor!!!”.

Floreștenii acuză administrația locală că închide ochii deoarece dezvoltatorul imobiliar s-ar fi angajat să construiască o grădiniță în schimbul aprobării acestui proiect.

„Șirul din fata lor e făcut de același constructor, acolo s-a putut păstra o distanta decenta între blocuri, vad ca aici nu a mai fost nevoi. Asa e când faci o tentativa de grădinița și cedezi teren pentru metrou, se permit mai multe”, sesizează un alt cetățean.

Proiectul imobiliar de pe strada Urușagului prevede construirea unor locuințe sociale și spații comerciale S+P+2E+ER. Proiectul a fost aprobat de Consiliul local Florești anul trecut în mai.