Vocea ta

Urbanism a la Cluj – trotuarele, acaparate de mașini, sunt acoperite de balcoanele noilor blocuri între case

Pe strada Mărășești, la numărul 40, pe o stradă de case, cu regim mic de înălțime, un investitor s-a decis să construiască un bloc cu 5 etaje, plus un etaj retras, cireașa de pe tortul urbanistic stricat al zonei. Și, a doua cireașă de pe tort, a mai ieșit cu balcoanele și peste trotuar, unde este extins în prezent șantierul.

Monstruozitatea urbanistică ne-a fost sesizată de către un cititor:

„Sunt un cititor fidel al ziarului dumneavoastră și apreciez în mod deosebit felul în care vă desfășurați activitatea.

În acest context vă transmit câteva imagini pe care vă rog să le publicați în cotidianul dvs., în care se poate constata că unele persoane sunt mai presus de lege, reușind prin tot felul de manevre să-și atingă obiectivul numai în interes propriu și în disprețul legii și a interesului comun.

Astfel, se poate observa din imaginile transmise cum balcoanele unui bloc care se construiește pe str. Mărășești nr. 40, aproape de intersecția cu str. Paris, în zona de case, avându-l ca beneficiar pe patronul de la NEON LIGHTING, acoperă trotuarul, deși acesta face parte din domeniul public, nerespectând aliniamentul.

Construirea blocului, dupa cum am mai spus, a fost aprobat între case și are nu mai puțin de P+5E+E retras!!!!!, afectând în mod serios viața celor care locuiesc acolo, marea majoritate fiind persoane în vârstă.

Este cel puțin discutabil și modul în care a obținut autorizația de construire pentru P+6 etaje în zona respectivă.

Este grav dacă a construit balcoanele peste trotuar, nerespectând autorizația de construire, dar este extrem de grav dacă acestea sunt cuprinse în autorizația de construire, pentru că, în niciun caz nu respectă prevederile legale în vigoare în domeniul urbanismului”, ne-a scris R.M.

Ziar de Cluj a sesizat mai departe Inspectoratul de Stat în Construcții și Serviciul Control urbanism şi disciplina în construcţii din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Vom reveni cu constatările autorităților, pentru a vă informa dacă tipul de urbanism practicat pe Mărășești 40 este legal și îngăduit de către autoritățile în domeniu sau nu.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *