In vizor

UPDATE – Un câine a fost legat de un taxi aflat în mișcare în Cluj-Napoca. Stăpâna animalului are declarații contradictorii. Poliția cercetează cazul

Un filmuleț în care un câine este legat de un taxi aflat în trafic și aleargă în ritmul de mers al autoturismului a fost publicat pe rețelele de socializare. Potrivit martorilor, câinele era ținut de lesă de către șofer și nu a fost urcat în mașină din cauză că era murdar. Variantele stăpânei câinelui (care este fiica șoferului de taxi) sunt cu totul altele – 1. l-ar fi legat de mașină pentru că din cauza unor probleme de sănătate nu a putut să fie transportat normal și 2.nu ar fi fost loc în autoturismul care era încărcat cu colaci pentru o înmormântare.

Martorii la eveniment și cei care au postat comentarii se arată de-a dreptul revoltați de modul în care stăpâna câinelui a ales să își transporte animalul, pentru că de plimbare nu poate fi vorba. Aceștia consideră că în niciun caz aceasta nu este o metodă normală de a-ți transporta câinele.

“În primul rând sper că i-au suspendat permisul. Pe lângă faptul că în primul rând a pus viața altor participanți din trafic în pericol a mai târât și câinele ăla că era ,,murdar,, Dacă cineva se băga în depășire, vedea câinele și trăgea de volan și se întâmpla o nenorocire?? Dacă nici de data asta nu își fac datoria polițiștii înseamnă că și au greșit meseriile și îi plătim degeaba!”, a comentat Adriana Pop.

“Cum avea șoferul să știe ca la un moment dat câinele nu mai putea tine pasul și ajungea să fie tras efectiv după mașina ???? La orice firmă de taxi există cel puțin 40% șoferi care acceptă să preia comenzi cu animale de companie . Eu sunt iubitoare de animale și dețin un câine dar as prefera in orice situație sa îmi știu câinele bine. As fi mers eu pe jos și câinele sa il știu in siguranța . E viu, e un suflet !!!!!! Nu ne cumpărăm animale sa fim in pas cu moda !!!!”, a scris Roxana Maria Ghiran.

Potrivit celor care au văzut evenimentul, a existat un conflict verbal între șofer, stăpâna câinelui și alți participanți la trafic care au încercat să îi determine pe cei care au legat câinele de mașină să dezlege animalul. Stăpâna patrupedului se încurcă în declarații și are comentarii contradictorii referitoare la situație.

“Câinele nu a fost maltrat, a fost dus câteva sute de metri de lesă alături de mașină. Da, mulți aduc injurii, însă cum s-au comportat cei ce au făcut filmarea nu poate fi descris! Probabil justiția va decide pe baza declarațiilor martorilor cine a greșit”, a scris Roxana Sărmășan, stăpâna câinelui.

“Hai să nu mai exagerăm și să presupunem. Datorită unor probleme de sănătate nu a putut fi dus normal”, a mai precizat Roxana Sărmășan.

La fața locului s-a prezentat și un echipaj de poliție, care, potrivit martorilor a declarat că șoferului i se va întocmi dosar penal.

“Vă înțeleg punctul de vedere. Dacă este o modalitate „normală” de a-ți plimba câinele, atunci de ce domnul polițist venit la fața locului a spus că va avea domnul parte de dosar penal?”, a afirmat unul dintre martori.

Vom reveni cu punctul de vedere oficial al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și al reprezentanților firmei de taxi.

–––––––––––––––

UPDATE 6 februarie

Polițiștii confirmă faptul că șoferul a invocat motive medicale, care nu i-ar fi permis să plimbe câinele normal.

“La data de 3 februarie a.c., poliţiştii au intervenit pe strada Tăbăcarilor, în urma unui apel prin care se reclama faptul că un câine era ţinut în lesă de către conducătorul unui autoturism care circula cu o viteză ce determina lovirea acestuia de maşină. La faţa locului, poliţiştii au identificat persoana care a făcut sesizarea, martori, precum şi pe şoferul autoturismului. Acesta a invocat faptul că a apelat la această metodă de a plimba câinele din cauze medicale, care nu îi permit să plimbe câinele pedestru. Câinele nu prezenta leziuni vizibile sau dificultăţi în a se deplasa”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Toate persoanele implicate au fost citate să se prezinte la sediul unităţii de poliţie în această săptămână, pentru a clarifica situaţia şi a stabili dacă fapta întruneşte elementele constitutive ale vreunei infracţiuni.

Polițiștii clujeni atrag atenția că rănirea și schinguirea animalelor se pedepsește cu închisoare sau amendă.
 
“Atragem atenţia că rănirea sau schingiuirea animalelor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, conform Legii 205/2004 privind protectia animalelor”, au conchis reprezentanții IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *