Sport

(UPDATE) Tribunalul a decis: Greva angajaţilor de la “U” Cluj este legală

La Tribunalul Cluj au venit, luni dimineaţă, cei 16 angajaţi ai clubului care au intrat în grevă săptămâna trecută, după ce conducerea a „uitat” să le mai plătească salariile.

În faţa unei judecătoare a tribunalului, angajaţii au încercat să demonteze acuzaţiile prezentate de către conducerea de la Bucureşti a Universităţii, care a insinuat că greva a periclitat activitatea clubului. Din acest motiv, SC Universitatea Cluj SA a cerut despăgubiri de 10.000 de euro, instanţa urmând să decidă în cursul zilei de astăzi dacă greva este legală, iar suma cerută este una fondată.

Chiar dacă, teoretic, angajaţii erau în grevă, în ultimele zile au avut loc şi câteva meciuri de juniori, astfel că aceştia au încercat să explice în faţa instanţei că activitatea nu a avut mai deloc de suferit. De altfel, săptămâna trecută s-a petrecut şi un episod care i-a emoţionat pe angajaţii Universităţii, acest moment fiind povestit şi astăzi în sala de judecată.

„Conducerea a precizat acolo nişte chestii care au fost demontate în faţa judecătoarei. Una dintre ele a fost că grupele de juniori nu au susţinut antrenamente, periclitând obiectivele regulamentelor sportive sau ceva de genul, că au fost acolo nişte formulări ale conducerii… Păi, în weekend s-au jucat două meciuri de juniori, s-au ţinut antrenamente, o altă echipă a fost la Timişoara, a jucat, şi asta s-a spus şi în faţa judecătoarei. Şi judecătoarea a întrebat apoi «Păi cum, s-a ţinut grevă şi s-a jucat? ». Şi cineva a spus atunci: «Da, doamnă. Pentru că în momentul în care am anunţat că nu mai facem antrenamente, copiii s-au decis să ne plătească salariile numai să nu întrerupem antrenamentele, şi în ochii la copiii ăia aş fi vrut să vă uitaţi şi dumneavoastră să le vedeţi privirea. Au muncit trei luni în zăpadă, în ploi, în noroaie şi să zicem acum că nu ne interesează, că nu ne-am luat banii?», iar judecătoarea i-a dat dreptate. Asta a fost prima acuzaţie demontată, iar a doua s-a referit la echipa mare, care a jucat la Braşov, deci lucrurile s-au desfăşurat normal”, a spus o sursă din interiorul clubului, pentru CJSport.ro, prezentă astăzi în sala de judecată.

Toţi angajaţi au fost dezamăgţi de actuala conducere a clubului, ei menţionând că adevărata Universitatea Cluj a fost reprezentată astăzi la Tribunal.

„Aici au fost oameni care îşi fac datoria zi de zi, care se trezesc la 8 dimineaţa şi vin primii la stadion. Universitatea Cluj a fost astăzi în sală, pe noi ne-a chemat astăzi în instanţă conducerea a ceea ce ei numesc Universitatea Cluj. Ei s-au gândit ceva de genul «cum aţi îndrăznit să faceţi grevă, e lasă că vă arătăm noi. I-am ars pe fraieri». Dar nu e nicio problemă. M-aş bucura ca societatea asta să meargă înainte, dar nu prea cred”, a mai spus şi unul dintre cei 16 angajaţi care au avut „tupeul” să-şi ceară salariile restante de şase luni.

O decizie a instanţei în ceea ce priveşte legalitatea grevei va fi luată în această după-amiază.

UPDATE

Tribunalul Cluj a respins cererea formulată de către conducerea de la Bucureşti a echipei, astfel că greva angajaţilor a fost declarată legală. În aceste condiţii, formaţia pregătită de Mihai Teja ar putea avea de suferit în pregătirea meciului cu FCM Baia Mare, ce va avea loc la finalul săptămânii, dacă angajaţii nu vor renunţa de bună voie la protest. Decizia tribunalului clujean nu este definitivă, administratorul judiciar putând să facă recurs.

“Respinge ca neîntemeiată acţiunea formulată de către reclamanta F.C. U.CLUJ S.A. societatea în reorganizare judiciară, prin administrator judiciar prin practician în insolvenţă ANASTASESCU MARIETA în contradictoriu cu pârâţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2016”, este sentinţa instanţei clujene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *