In vizor

UPDATE: „Prima prioritate este sănătatea copiilor și a angajaților”/ SCANDALOS! O profesoară de la Colegiul Național „Emil Racoviță” s-a prezentat la ore chiar dacă era confirmată COVID-19

Scris de 2,555

UPDATE 16:30: „Prima noastră prioritate este să avem grijă de sănătatea copiilor și a dascălilor. Pe de altă parte, în momentul în care s-a sesizat un lucru, doamna director adjunct imediat a considerat necesar ca doamna profesoară să meargă la testare, mai ales că noi avem șansa să avem acest cabinet medical. 

Deci, ea nu a avut nici un fel de test, nu a avut un test nici măcar negativ sau pozitiv, deci nu a fost testată. 

De aceea nu s-a pus problema să nu intre la cursuri. 

La intrare, când s-a luat temperatura, când s-a verificat, nu era o problemă. I s-a luat temperatura și la dinspensarul medical, iarăși nu era o problemă. Și chiar când a fost testată, temperatură nu avea. 
Noi, la intrare, conform dispozițiilor, luăm temperatura tuturor angajaților, la prima oră când intră în serviciu, și personal didactic, și personal nedidactic. 

Automat, noi trimitem lucrurile acestea la DSP. Am trimis, așteptăm răspunsul DSP pentru aplicarea articolului 6 alin 9 din Ordinul comun, adică dânșii ne spun ce e cu ancheta. 

Am mai avut cazuri de cadre didactice, și mai avem încă, care au covid, dar e adevărat că nu la școală s-au descoperit și, tot așa am trimis la DSP și ce a hotărât DSP-ul, aceea am aplicat noi în școală. 

Prima prioritate este sănătatea copiilor și a angajaților”, au transmis reprezentanții Colegiului Național Emil Racoviță Cluj-Napoca. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: 

La Colegiul National “Emil Racoviță” chiar și profesorii confirmați cu COVID-19 se prezintă la ore. O profesoară de geografie a venit la școală confirmată cu covid-19 deși avea simptome grave, iar la prima oră, aceasta a fost scoasă de urgență din clasă de către directorul adjunct pentru a efectua un test rapid covid, fiind ulterior re-confirmată pozitiv. Aceasta s-a întors înapoi în clasa pentru a saluta elevii! 

Cazul este de bună seamă scandalos. 

Ziar de Cluj a încercat să contacteze directorul instituției de învățământ, însă acesta avea ora în desfășurare și nu a oferit încă un punct de vedere.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Cluj, Direcția de Sănătate Publică Cluj urmează să stabilească măsurile care se impun: 

„Situația medicală a fost gestionată prin cabinetul școlar al unității și s-au aplicat prevederile art.6, alin. (9) din Ordinul Comun, nr.5338/1.082/ 1.10.2021.

 Conducerea unității și DSP Cluj decid măsurile care se impun, ca urmare a desfășurării anchetei epidemiologice”, informează IȘJ Cluj. ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 hours Sport
  Primul şoc în Superliga: U Cluj vrea să îl dea afară pe Erik Lincar și negociază rezilierea contractului!
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Chiar nimeni nu vede chixul “regazonării” de pe Cluj Arena, “orezăria” de acolo? Tișe: “Stadionul este pregătit pentru fotbal”. Doar că “maronul” de pe teren este la fel de vizibil ca şi cel din comunicat
 • Acum 20 hours Analiza
  În Cluj-Napoca există zi de Oser (“Osăr) şi zile de “OSĂ”: Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare “OSĂ” anunţe “veștile bune”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Concert de noapte la utilaj greu pe Clinicilor. Legea e facultativă la Cliuuuj
 • Acum 23 hours Politica
  Guvernul vrea mai multe femei în funcţii de conducere la companiile de stat. „Femeile au nevoie de această şansă”, spune Firea
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Nu trebuie să scoți pe gură cuvinte rasiste, e suficient să ai o atitudine de gen: La ora dezbaterii publice pe justiţie socială de la festivalul de la Pata Rât, primarul Emil Boc intra live pe Facebook cu perechi dansând tango în Cazino
 • Acum 1 day Politica
  O GROAZNICĂ LOVITURĂ PENTRU AGRAMAȚII DE PE REȚELELE DE SOCIALIZARE: Gramatica va deveni probă la “Bacalureat” (sic!)
 • Acum 1 day Eveniment
  Incendiu foarte puternic la un restaurant: focul se manifestă pe o suprafață de 2000 de metri pătrați
 • Acum 1 day In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 2 days General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 2 days Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 2 days In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 2 days PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE