Justitie

Unul dintre cele mai CELEBRE restaurante din centrul Clujului INTRĂ în FALIMENT! Se ”destramă” cărămidă cu cărămidă

Tribunalul Comercial Cluj a decis deschiderea procedurii simplificate de faliment pentru societatea comercială pe care funcționează unul dintre cele mai populare restaurante din centrul clujului: BRICKS. 

Falimentul după tranzacție

TRANSILVANIA DEVELOPMENT SRL, societate comercială pe care funcționează restaurantul BRICKS, a fost deținută de miliardarul Dan Sorin Lucian Ioan și băiatul său Dan Horațiu Sorin. În 2016, cei doi au ieșit din firmă și au tranzacționat acțiunile către DMP Donau Mineral Processing GmbH&Co.KG – devenită asociat unic. Raportările fiscale de pe Transilvania Development SRL arată că după preluarea firmei de către nemții de la Donau Mineral Porcessing că cifra de afaceri s-a menținut între 2,5 și 2,9 milioane. Cu toate acestea, datoriile au ajuns la 4.161.402 lei cu 31 de angajați. 

Iată decizia celor de la Tribunalul Cluj: 

Admite cererea debitoarei TRANSILVANIA DEVELOPMENT SRL şi, în consecinţă:Dispune deschiderea procedurii insolvenţei în formă simplificată împotriva debitoarei TRANSILVANIA DEVELOPMENT SRL.Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu C.I.I. G M L, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 63 din Legea nr. 85/2014, instrumentând prezenta procedură de faliment în formă simplificată până la eventuala sa confirmare sau schimbare, în condiţiile Legii nr. 85/2014.Stabileşte în favoarea lichidatorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 1.000 lei + eventual TVA plus un onorariu de succes de 5% + eventual TVA din sumele recuperate în cadrul procedurii, plafonat la suma de 5.000 lei + eventual TVA în ipoteza prevăzută de art. 118 alin. 1 lit. a din Statutul privind organizarea şi exercitarea profesiei de practician în insolvenţă.Stabileşte în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport asupra cauzelor şi împrejurărilor ce au dus la apariţia stării de insolvenţă a debitoarei, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă conform art. 64 lit. a din Legea nr. 85/2014.Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua notificările prevăzute de art. 99-100 din Legea nr. 85/2014.Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a efectua inventarierea bunurilor debitoarei, în termen de 60 de zile de la deschiderea procedurii, conform art. 101 din Legea nr. 85/2014.Dispune ridicarea dreptului de a administrare.Dispune desemnarea administratorului special în vederea reprezentării intereselor asociaţilor.Dispune comunicarea prezentei hotărâri instanţelor judecătoreşti în a căror jurisdicţie se află sediul debitoarei şi tuturor băncilor unde debitoarea are deschise conturi, această din urmă obligaţie fiind în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu.Stabileşte în sarcina debitoarei obligaţia de a pune la dispoziţia lichidatorului judiciar provizoriu şi a creditorului deţinând cel puţin 20% din valoarea totală a creanţelor cuprinse în tabelul definitiv de creanţe toate informaţiile şi documentele apreciate ca necesare cu privire la activitatea şi averea sa, precum şi lista cuprinzând plăţile efectuate în ultimele 6 luni anterioare deschiderii procedurii şi transferurile patrimoniale făcute în cei 2 ani anteriori deschiderii procedurii”, se arată în decizia magistraților.

 

După declanșarea procedurii de faliment, instanța a stabilit ca până pe 24 august să fie depuse cererile de înscriere la masa credală. Tribunalul Cluj a pus în vedere administratorului judiciar să depună lunar un raport cuprinzând descrierea modului în care şi-a îndeplinit atribuţiile, justificarea cheltuielilor efectuate cu administrarea procedurii sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente în averea debitoarei, onorariul încasat, cu precizarea modalităţii de calcul al acestuia precum şi, dacă este cazul, stadiul efectuării inventarierii, un extras al acestuia urmând a fi publicat de către lichidatorul judiciar provizoriu în BPI. 

Mai mult, bunurile de pe firmă vor fi sigilate și suspuse operațiunilor de lichidare. Mesajul instanței a fost ”tradus” și pe site-ul oficial al localului: Restaurantul BRICKS a fost închis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *