In vizor

Ungureanu despre directorul UNIFARM: ”După ce am avertizat că acest individ e corupt, Ministerul Sănătății a cumpărat marfa de la UNIFARM. L-a ținut în brațe PNL”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care l-a denunțat pe directorul Unifarm Adrian Ionel, a acuzat marți, în plenul Camerei Deputaților, că acesta a fost „ținut în brațe” de PNL și că Ministerul Sănătății a continuat să cumpere marfa de la Unifarm. 

„In 11 mai am spus de la aceasta tribuna ca acest domn nu ar trebui pus nici macar bisnitar la un bazar. Am spus ca am informatii ca acest domn a vandut catre spitale masti neconforme ca fiind FPP2,  a vandut spitalelor masti pentru zugravi cu 29 de lei/bucata mintind in facturi, fara certificat de conformitate. DNA m-a chemat martor a doua zi, am dat date. Cine l-a tinut in functie pe acest domn? Vom afla. L-a tinut in brate PNL (…) Dupa ce am avertizat ca acest individ e corupt, Ministerul Sănatatii a cumparat marfa de la UIFARM si a distribuit-o inclusiv in spitalele din Moldova. Domnule ministru, veţi rămâne în istorie ca acel medic care s-a expus în contextul pandemiei pentru a da un sentiment de siguranţă doctorilor care nu sunt infractori aşa cum încearcă să se spună. Că nu aţi avut puterea pe care o manifestaţi acum, aţi scăpat de Georgeta Bumbac, de Angheloiu, de Iulia Costin, de personaje care au blocat sistemul, care au blocat rapoarte, care au făcut acte de corupţie, care au protejat în mai multe guverne manageri corupţi. Da, aţi făcut un lucru bun. Dar nu vă opriţi aici. Nu este normal să blocăm concursurile doar pentru managerii pe care îi protejează partidul.”, a declarat Ungureanu, citat de stiripesurse.ro

Citește și:

VIDEO – Incident în Parlamentul României: Emanuel Ungureanu, acuzat de trafic de influență. Ungureanu: ”Buda, Boc și gașca de la Cluj au blocat demiterea lui Șușca”

El a spus că pe lângă șeful Unifarm mai dă și alt nume: „Petrică Șușca, manager la spitalul județean Cluj, menținut în funcție de actualul guvern chiar dacă sunt rapoarte privind neregulile facute in spital”.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus, astăzi, punerea sub acuzare și instituirea controlului judiciar pentru 60 de zile împotriva lui Ionel Eugen Adrian, director general al Companiei Naționale Unifarm SA. Capetele de acuzare prezentate în comunicatul celor de la DNA sunt: luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Citește și:

Primul dosar sonor pentru ”ȘPAGĂ pe perioada pandemiei”. Directorul general al Unifarm, plasat sub control judiciar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *