Sanatate

Ungureanu: „Chirurgie II, un infern al MIZERIEI și IADUL infecțiilor nosocomiale” VIDEO

Scris de 1,223

Imagini cutremurătoare dintr-un spațiu infect neglijat cu consecvență de conducerea Spitalului Județean Cluj și autoritățile clujene deopotrivă: un aparținător reclamă situația mizerabilă din cadrul Secției Chirurgie II a Spitalului Județean de Urgență Cluj, unde tatăl acestuia a fost internat, iar din cauza infecțiilor intraspitalicești dobândite în răstimpul internării, pacientul ar fi murit cu zile.

Cazul este făcut public de către deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților:

„MI-AU OMORÂT TATĂL!!! Vă rog să mă ajutați, mi-au infectat tatăl la Chirurgie 2 cu bacterii multrezistente la antibiotice!”

„Acum câteva săptămâni m-a sunat o doamnă să îmi comunice că tatăl ei a fost infectat cu bacterii ucigașe pe secția de Chirurgie vasculară din COCINA Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, numită Chirurgie 2…

I-am recomandat doamnei să sune la DSP Cluj, să strige, să nu accepte externarea până nu i se rezolvă infecția contactată pe secție. Nu m-a ascultat. Tatăl doamnei a murit la Infecțioase, în chinuri”, relatează deputatul pe pagina sa de socializare.

De altfel, Ungureanu a surprins în imagini jegul din cadrul acestei secții medicale, menționând că de fiecare dată când a făcut publică situația dezastruasă a infrastructurii spitalicești clujene, a fost ignorat în mod constant de către autoritățile clujene, coordonate de ani buni de către liberalii Emil Boc și Alin Tișe:

„1 minut de JEG GROS în centrul Clujului!

Chirurgie 2, este un infern al MIZERIEI și IADUL infecțiilor nosocomiale.

O parte din Clujul medical ignoră semnalele mele de alarmă, administrația județeană și cea locală, la fel.

Sunt considerat nebun, circar, pentru că filmez mizeria cruntă din spitale, saltelele acestea rupte, care colcăie de bacterii.

Nu am nicio plăcere să stau cu nasul în băi care put a urină și rahat, îmi pun în pericol sănătatea pentru a o salva pe a altora”, a notat Emanuel Ungureanu.

Secția Chirurgie II este coordonată de către doctorul Marius Fodor, în privința numirii căruia în funcție deputatul clujean Emanuel Ungureanu semnala nereguli în respectarea procedurii și criteriilor de legalitate încă din august 2017.

CITEȘTE ȘI: Acuzații dure la adresa medicului Marius Fodor care tocmai a preluat șefia secției de Chirurgie Vasculară. Emanuel Ungureanu: „Este un pericol public”

De altfel, în mai 2019, Ungureanu formula o plângere penală pe numele directorului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Petru Șușcă, pe care îl acuza de abuz în serviciu și reclama modul în care îl „promovase” pe medicul Marius Fodor pentru preluarea șefiei secției de Chirurgie Vasculară. 

CITEȘTE ȘI: Directorul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petru Sușcă, s-a ales cu o plângere penală pentru abuz în serviciu

„Știți cine este șeful secției mizere unde am filmat aceste saltele? Marius Fodor, da, vă amintiți? A fost numit ILEGAL ca șef de secție de către managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Petrică Șușcă.

Corupția, nepotismul, incompetența, chiar UCID!

Din păcate, unii dintre voi mă credeți DOAR când ajungeți în aceste spitale de exterminare.

Prea târziu…

Cât ar costa schimbarea TUTUROR saltelelor din Chirurgie 2?

Câte vieți putem salva?

Eu pot aduce MÂINE un sponsor să le schimbe, pe toate.

Credeți că doamnei Adela Golea, Directorul Medical al acestei COCINI, îi pasă?”, a adăugat Ungureanu. 

Numai în decursul unei singure luni, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj au fost constatate peste 50 de infecții asociate asistenței medicale, dintr-un total de peste 4000 de pacienți. Spitalele din Cluj colcăie de infecții nosocomiale, iar pacienții mor cu dreptatea de gât: împotriva acestor victime fără voie funcționează un adevărat sistem represiv: expertizele medico-legale sunt părtinitoare, iar structura ce ar trebui să intervină în cazurile de malpraxis, precum medicina legală sau Colegiul Medicilor, sunt pline de rude, cunoștințe și prietenii.

CITEȘTE ȘISpitalele GROAZEI: cca 80% din cazurile de malpraxis și infecții nosocomiale rămân nesancționate

Ziar de Cluj a semnalat în repetate rânduri situația mizerabilă din cadrul clinicilor medicale clujene, precum și situația infecțiilor intraspitalicești, una dintre principalele cauze ale deceselor pacienților pe paturile din spitalele clujene. 

În iulie 2019 a fost depusă o propunere legislativă în Senat pentru modificarea Legii 271/2004 privind aprobarea OUG 57/2001 pentru modificarea și completarea OUG 1/2000 privind organizarea activității și funcționarea instituțiilor de medicină legală.

Pentru prima dată în istoria României găsim notat negru pe alb, într-o propunere legislativă, numărul alarmant al cazurilor de malpraxis, precum și al infecțiilor nosocomiale:

cazuri nesancționate într-o proporție covârșitoare de 80%.

Conform estimărilor disponibile momentan, în 30 de ani, decesele cauzate de infecțiile nosocomiale se situează între 50.000 – 60.000 de persoane, ceea ce echivalează cu 6 vieți pierdute în fiecare zi în spitalele de pe tot cuprinsul țării.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 51 mins Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 hour In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 2 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 3 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 4 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 5 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 6 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 15 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 20 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 21 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 22 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
 • Acum 22 hours Straineze
  Deși UEFA le-a spus să-și vadă de treaba lor, Federația Maghiară de Fotbal insistă cu harta Ungariei Mari. De ce? Că bancherașul lui Viktor Orban, un oligarh conectat la afaceri cu Rusia, trebuie să-și facă numărul revizionist
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE