Din oras

Unde pot merge clujenii la ștrand – Clujana și Bazinul Olimpic s-au deschis de astăzi

Clujenii pot merge, începând de astăzi, la Ștrandul Clujana și la Bazinul Olimpic (bazinul exterior din cadrul Complexului de Natație al Universității Tehnice). La Ștrandul Sun încă se mai lucrează la amenajarea bazinului olimpic, iar ștrandul se va deschide doar la sfârșitul acestei luni – dacă nu cumva, între timp, se transformă în Aqua-Land-ul promis acum vreo 8 ani. Clujenii mai pot opta pentru Băile Cojocna, care sunt deschise din 1 Mai, și pentru Aqua Parc Florești, care este deschis de o lună. Ștrandul Durgău din Turda este închis în prezent, iar data deschiderii acestuia este incertă, depinzând de starea vremii și de temperatura apei.

Ștrandul Clujana 

S-a deschis din 16 iunie, programul de funcționare este de la 8 dimineața până la 8 seara. Taxa de intrare este de 15 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii. De anul acesta, s-a amenajat o bucătărie exterioară și o terasă unde clujenii pot mânca o gamă variată de preparate (minuturi, ciorbe) mai bune, din punct de vedere calitativ, față de anul trecut. La Clujana există un bazin mare pentru adulți și unul mic pentru copii.

Bazinul Olimpic

Bazinul exterior din cadrul Centrului de Natație al Universității Tehnice (cunoscut de clujeni drept Bazinul Olimpic) s-a deschis din data de 16 iunie și va funcționa, până în data de 25 iunie, după un program redus, de la 10 dimineața până la 8 seara. Dimineața, de la 6 până la ora 10, și seara, de la ora 20 la ora 22, cei care doresc pot folosi bazinul acoperit. Începând din data de 25 iunie, va fi deschis doar bazinul exterior, de la ora 6 la ora 20. Condițiile sunt similare celor de anul trecut, iar tarifele sunt de 17 lei pentru adulți și 12 lei pentru copii. 

Ștrandul Sun

Ion Pantelimon, directorul general al RADP Cluj-Napoca, ne-a informat că la Ștrandul Sun încă se lucrează la amenajarea bazinului olimpic, ce va fi închis cu balon și va deveni piscină cu apă încălzită, cu ventilație automată a aerului, controlul umidității; va avea și instalație de dozare a chimicalelor, în vederea păstrării unei igiene corespunzătoare. Ion Pantelimon a mai precizat că Ștrandul Sun se va deschide la sfârșitul lunii iunie, iar programul va fi de la 9 la 20 pentru bazinele exterioare și de la 6 la 22 pentru bazinul închis. Directorul RADP Cluj-Napoca promite că bazinul acoperit va rămâne deschis tot timpul anului, iar prețurile vor fi similare celorlalte bazine din Cluj.

Aqua Parc Florești

Aqua Parc Florești s-a deschis din data de 16 mai, funcționează de la 10 dimineața la 8 seara, iar taxa de intrare este de 20 de lei pentru copii și de 30 de lei pentru adulți în timpul săptămânii și de 40 de lei în weekend. Aici clujenii se pot bucura de 4 bazine și de bucătărie cu terasă, unde se servesc minuturi și ciorbe.

Băile Cojocna

Băile Cojocna s-au deschis de la 1 Mai, condițiile sunt similare celor de anul trecut, iar taxa de intrare este de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Programul este de la 7 dimineața, până când pleacă ultimul client. La Băile Cojocna există un restaurant și două terase unde se servesc minuturi și meniul zilei.

Ștrandul de pe Strada Ta

Ștrandul de pe Strada Ta le este deschis clujenilor de fiecare dată când plouă mai mult de 15 minute în Cluj-Napoca. Este deschis atâta timp cât permit condițiile atmosferice pentru că Primăria, mărinimoasă, nu ia niciodată măsuri eficiente de închidere a acestor mini-ștranduri alimentate de apa din cer și de izvoarele subterane, numite impropriu canalizări, care se revarsă abundent mereu, spre bucuria înotătorilor și a amatorilor de sporturi nautice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *