Din oras

Una din firmele de casă ale Primăriei construiește o nouă creșă. Termenul inițial de finalizare a lucrării a fost de 2 ani. Acum s-a prelungit la 3 ani

O nouă creșă ar urma să fie dată în folosință în anul 2020, pe strada Grigore Alexandrescu din Mănăștur. Va avea o capacitate de 120 de locuri. Valoarea investiției este de aproximativ 2,7 milioane euro. În 2017, conducerea Primăriei estima o durată de execuție de 24 de luni, dar anul acesta a fost modificat termenul la 36 de luni. Lucrările sunt făcute de Canion Impex SRL, una din firmele prietene ale Primăriei.

În 2017, conducerea Primăriei anunța construirea unei creșe pe strada Grigore Alexandrescu nr. 47A. Creșa va avea regim de înălțime S+P+E+R, deși în urmă cu doi ani nu avea decât P+E+R. Probabil pentru construirea subsolului, executantul are nevoie de un an în plus față de termenul inițial anunțat de 24 de luni. Noua creșă va fi structurată astfel: spațiu de acces (hol, scară), cabinet medical, 6 grupe a câte 15 copii fiecare, dormitoare, camere de joacă, grup sanitar, birouri, vestiare, oficiu personal, sală de ședințe, spațiu de joacă în aer liber.

construire cresa manastur

Lucrările sunt executate de Canion Impex SRL Cluj-Napoca, firmă patronată şi administrată de Vincze Attila Adrian, Kiss Gellert, Kiss Mihaly, care au și firma Dedal Construct. Iniţial, firma a fost a lui Gheorghe Taloş, cunoscut ca fiind ”omul lui Boc”, însă el a cedat firma în 2012. De numele lui se leagă un scandal, soldat cu câteva plângeri penale. În urmă cu câţiva ani, clujeanul Radu Marino, cunoscut pentru implicarea lui în afacerile lui Gigi Becali, a făcut plângere penală, în care îi acuza de furt pe Rodica Cadar, şefa Serviciului de drumuri urbane din cadrul primăriei între 1999 şi 2004, şi pe Gheorghe Taloș.

Legăturile între administraţia locală şi Taloș sunt parafate de la începutul anilor 2000. În 2003, SC Canion a primit de la Primărie 1,3 milioane de lei. În 2004, SC Dedal Construct a beneficiat de contracte în valoare de 2,8 milioane lei, iar în 2005 firma a primit circa 3 milioane de lei. SC Canion a mai lucrat şi la Piaţa Flora din Mănăştur, tot investiţie a municipalităţii clujene în valoare de 1,7 milioane de lei.

În perioada administraţiei lui Sorin Apostu, SC Canion a adjudecat un contract de peste 1,2 milioane de lei pentru construirea locuinţelor modulare de la Pata Rât.

Tot Canion SRL a construit și creșa de pe strada Donath, care ar urma să fie dată în folosință în luna mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *