In vizor

Un senator PSD reacționează dur pe FACEBOOK la solicitarea liderului UDMR, Kelemen Hunor, de remaniere a ministrului Educaţiei

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop a răspuns solicitării liderului UDMR de remaniere a ministrului Educaţiei. Pe principiul ,,bate șaua să priceapă iapa”, Liviu Pop a scris pe o rețea de socializare că se poate împăca capra cu varza ca să se facă o punte peste prăpăstiile din Educație, cu alte cuvinte că soluţia pentru predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor este ca învăţătorul şi profesorul de limba română să țină împreună ora.

,,Această lege despre care vorbeşte domnul Kelemen Hunor, de fapt articolul despre care se face vorbire, e o reglementare care se poate aplica spre binele beneficiarului, în educaţia lui. Soluţia pentru predarea limbii române de către cadre didactice calificate este una foarte simplă. Învăţătorul împreună cu profesorul de limba şi literatura română pot preda împreună această oră”, a afirmat fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, într-o postare pe Facebook.

Citește șihttps://www.ziardecluj.ro/declaratii-incendiare-dupa-sedinta-consiliului-permanent-al-udmr-kelemen-hunor-ii-bate-obrazul-ministrului-educatiei

Senatorul PSD face referire şi la fuziunea între UMF Târgu Mureş şi Universitatea „Petru Maior”. Liviu Pop afirmă că cele două instituţii au vrut să facă acest demers, iar jocul politic nu îl poate influența.

,,Cât despre fuziunea dintre UMF Târgu Mureş si Universitatea Petru Maior, cele două senate au decis fuziunea în baza autonomiei universităţilor şi au format astfel cea mai mare universitate de medicină din ţară care are ocazia să acomodeze programe de studiu din domeniul ingineriei şi a ştiinţelor socio-umane cu programe de medicină. Politicul nu se poate opune în faţa autonomiei universităţilor. Dincolo de toate nemulţumirile, cred ca ar trebui să continuăm să facem o politică a şcolii, şi nu politică în şcoală„, a subliniat Liviu Pop.

Președintele UDMR a fost extrem de revoltat după ședința Consiliului Permanent al UDMR care a avut loc vineri în Cluj-Napoca. Kelemen Hunor a declarat într-o conferință de presă că UDMR încetează colaborarea cu ministrul Educației, Valentin Popa, în baza faptului că Uniunea nu a fost consultată în ultimele trei săptămâni cu privire la două decizii importante care îi vizează pe maghiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *