In vizor

Un român e șeful rețelei care a strâns 152 de milioane de euro din trafic de migranți în Europa

Scris de 1019

Un român care ar fi coordonat o rețea de migranți ilegali prin care ar fi transportat zeci de mii de persoane a fost prins la Cluj în urmă cu câteva zile. Bărbatul se afla la volanul unui autoturism parcat pe o stradă din Florești.

CTEŞTE: Urmărit internațional, prins în Florești. Era căutat de autoritățile din trei țări

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmației au anunțat că au finalizat împreună cu autorităţile austriece activitățile derulate pentru destructurarea unei grupări de criminalitate organizată specializată în migrația ilegală. Coordonatorul grupării este un român, în vârstă de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada când era minor.

În rețeaua sa ar fi activat peste 250 de traficanți, originari din Serbia, Ucraina, Estonia, Lituania, Turcia, România și din alte state, majoritatea fiind călăuze – șoferi prin zone prestabilite. În mai puţin de un şi jumătate, gruparea a traficat peste 36.000 de migranți ilegali pe ruta Ungaria-Austria, respectiv Ungaria- Slovacia-Cehia-Austria, au anunțat polițiștii.

Aceștia adaugă că în traficul de migranți câștigurile rezultate depășesc 150 de milioane de euro, costul unui transfer fiind, în medie, de peste 4.000 euro per migrant. La percheziţia efectuată de poliţiştii de frontieră în Sighet, la unul dintre membrii români ai grupării, au fost identificate 27 de mașini posibil folosite la transportul migranților pe teritoriul Ungariei și Austriei. Ieri în prezența Ambasadorului României la Viena și a echipei operative a Poliţiei de Frontieră Române, ministrul federal de interne Gerhard Karner a prezentat rezultatele obţinute în destructurarea acestei importante reţele de trafic de migranţi, după ce coordonatorul a fost prins în urmă cu câteva zile la Cluj.

Implicarea poliţiştilor de frontieră români a început în iulie anul trecut, când, la nivelul Poliţiei de Frontieră Maramureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a fost înregistrat un dosar penal pentru infracțiunea de trafic de migranți. în cadrul căruia s-a stabilit că mai mulți cetățeni români, desfășoară activități de călăuzire, transport și adăpostire de migranți de origine afro-asiatica pe teritoriul statelor Ungaria și Austria, care coordonau activitatea din Austria

În anchetă s-a demonstrat că din grupare făceau parte mai multe persoane din Republica Moldova, România, Ucraina, Serbia, Estonia, Lituania, Turcia și alte state.

Gruparea era coordonată de un cetăţean român, de 28 de ani, cunoscut cu antecedente penale încă din perioada minoratului și urmărit internațional cu mandat de arestare preventivă în 3 state, respectiv România, Ungaria şi Austria pentru trafic de migranţi.

Autorităţile austriece au stabilit că, în rețea, au activat peste 250 de traficanți, majoritatea călăuze, conducând autovehicule prin zone prestabilite. Numai în Austria au fost reținuți peste 90 de membri ai grupării, într-o cooperare între structuri de poliție ale landurilor Austria Inferioară și Burgenland și autoritățile române, cehe și ungare. În urma probatoriului administrat, autoritățile statului Austria au emis mai multe mandate de arestare preventivă, inclusiv faţă de cetățeni români.

Astfel, în 4 mai suspectul principal și coordonatorul grupării a fost reținut în comuna clujeană Florești.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 3 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 5 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 6 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 6 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 7 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 8 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 8 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 8 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 9 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 9 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 10 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 10 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției