Eveniment

Un român a murit în războiul din Israel

Un soldat iraelian care avea și cetățenie română a murit în conflictul armat din Israel.

”Profund întristaţi de pierderea unui cetăţean cu dublă cetăţenie, română şi israeliană, care a servit în Forţele de Apărare ale Israelului. Sincere condoleanţe familiei victimei. Suntem solidari cu Israelul în aceste momente dificile. România condamnă cu fermitate atacurile continue asupra populaţiei din Israel”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria și să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

Cetățenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum și cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Bilanțul victimelor este de peste 700 de morti și 2.382 de răniți, dintre care 22  în stare critică.