Din oras

Un proiect de bloc cu cinci etaje, într-o zonă cu case pe Calea Turzii, aprobat de Consiliul Local

Planul Urbanistic de Detaliu pentru un imobil cu funcțiuni mixte S+P+4E+ER (cu o capacitate de 21 de apartamente), pe Calea Turzii nr. 35, a fost aprobat în ședința de Consiliu Local de ieri. Proiectul a fost criticat de către arhitectul șef al orașului, Daniel Pop. În cadrul ședinței Comisiei de Urbanism din luna februarie, Daniel Pop a catalog acest bloc „extrem de urât” și a precizat că trebuie ajustat la Comisia de Estetică Urbană.

Proiectul aparține firmei Buildology SRL Cluj-Napoca, înființată în 2009. Firma este a inginerului Radu Gavrilă, care îi mai are asociați și pe Andreea Chezan și Andrei Gavrilă. Cifra de afaceri declarată în 2018 a fost de 10.700 lei, profitul a fost de aproape 69.000 lei. În ultimii cinci ani, firma a declarat zero angajați.

Parcela pe care se solicită construirea, în suprafață de 1238 mp, este situată pe frontul estic al Căii Turzii, fiind delimitată de parcele cu fond construit în partea nordică, estică și sudică. Din punct de vedere urbanistic, parcela este încadrată în zonă construită protejată – zonă mixtă cu regim de construire deschis, adiacentă principalelor artere de trafic.

Accesul auto și pietonal se va face din Calea Turzii. Staționarea vehiculelor se va face în interiorul parcelei, pe locuri de parcare amenajate la subsol. Vor fi create și locuri de parcare pentru biciclete.

Viitorul bloc cu patru etaje plus unul retras se află într-o zonă preponderentă cu case. Singurul imobil cu regim de înălțime asemănător este Hotel Ramada, care are tot patru etaje plus unul retras.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *