In vizor

Un profesor de la UMF Cluj s-a sinucis aruncându-se dintr-un hotel de cinci stele

Asistentul universitar in medicină genetică, în cadrul UMF Cluj, a decis ieri dimineață să-și pună capăt zilelor. Marius Fărcaș, medic specialist la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, a demisionat de la catedra UMF Cluj în urmă cu aproape două luni. Miercuri, 20 octombrie, Fărcaș s-a aruncat în gol de la etajul cinci al hotelului de cinci stele Grand Hotel Italia. 

„Poliția a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112, la data de 20 octombrie, în jurul orei 08.00, cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei locații de cazare în regim hotelier, din municipiul Cluj-Napoca.

La fața locului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din județul Arad, echipajele medicale prezente la fața locului constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne compatibile cu viața.

Trupul neînsuflețit al persoanei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei .

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru documentarea infracțiunii de ucidere din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea în fapt și în drept a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”,arată cei de la IPJ Cluj.

„Medic specialist în Genetică Medicală și asistent universitar cercetător în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Începând cu anul II de facultate, Marius a devenit membru al colectivului de cercetare din cadrul Disciplinei de Genetică Medicală, participând la studii de genetică moleculară axate pe infertilitatea masculină, diverse patologii multifactoriale și epidemiologie genetică.

A absolvit Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca în anul 2013 și, începând din același an, a devenit doctorand sub conducerea Prof. Dr. Ioan Victor Pop. La scurtă vreme după înscrierea la doctorat, a început să lucreze ca și cadru didactic în cadrul Disciplinei de Genetică Medicală.

Domeniul de activitate interesează factorii individuali de susceptibilitate genetică în tuberculoză, iar cercetarea din ultima perioadă vizează cu precădere componenta genetică din domeniul gutei şi al hiperuricemiei” se arată în descrierea profesională a acestuia. 

Marius Fărcaș era din Arad și avea 33 de ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *