In vizor

UN NOU TIP DE PAȘAPORT: UE a acordat finanţare suplimentară pentru implementarea certificatelor COVID. Urmează votul în Parlamentul European

 

Certificatul Verde European este pe cale să devină o realitate în Uniunea Europeană. Proiectul a primit o finanţare suplimentară de 121,5 milioane de euro pentru toate cele 27 de state membre.

Potrivit Ursulei von der Leyen, certificatele vor contribui la reluarea călătoriilor sigure în spaţiul comunitar.

„Scopul nostru este să fie funcţionale până în această vară. Invit ţările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară”, a scris Von der Leyen pe Twitter.

Şi Corina Creţu a făcut o postare pe social media în legătură cu acest subiect. Fostul comisar european spune că potrivit propunerii Comisiei Europene, cetăţenii europeni vor putea călători cu acest document dacă au un rezultat negativ la test, dacă s-au vaccinat sau dacă au trecut prin boală şi s-au vindecat.

Emiterea acestor certificate se va realiza de către Statele Membre şi va exista şi o variantă electronică, astfel încât să existe posibilitatea stocării pe telefoanele mobile.

Proiectul nu este gata de implementare încă. După aprobarea Consiliului, urmează votul în plenul Parlamentului European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *