De cartier

Un nou spațiu de birouri pe strada Constantin Brâncuși: zona va fi dotată cu spații verzi și stații de încărcare pentru mașini electrice

Scris de 263

Pe strada Constantin Brâncuși se deschide un nou șantier în baza autorizației de desființare emise luna trecută de administrația locală. După finalizarea lucrărilor, proiectul de realizare a unui nou imobil de birouri urmează să fie pus în practică, iar zona va suferi modificări considerabile prin amenajarea de spații verzi, spații dalate, platformă supraterană de colectare selectivă a deșeurilor și trei stații de încărcare mașini electrice. 

Potrivit noului Plan Urbanistic General (PUG) artera Constantin Brâncuși este vizată de un proiect de „regenerare urbană”, context în care fostele proprietăți fac loc noilor ansambluri de blocuri de locuințe ori de birouri. 

Folosința actuală: teren/curți construcții și case de locuit.

Certificatul de Urbanism a fost elaborat în februarie 2019.

În septembrie 2020, Primăria Cluj-Napoca adopta o Hotărâre de Consiliu local privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire imobil cu funcțiune de birouri, cu regim de înălțime de S+P+5E+R str Constantin Brâncuși nr 78-78A, beneficiari Voicu Oprean și Oprean Delia. 

Prin PUD se propune restructurarea imobilului în suprafață de 991 mp, respectiv desființarea fondului contruit existent și construirea unui imobil cu funcțiune de birouri, cu regim de înălțime S+P+5E+R precum și amenajarea incintei:

spații verzi,

spații dalate,

o platformă supraterană de colectare selectivă a deșeurilor pe patru fracții,

trei stații de încărcare mașini electrice. 


 

Șantier în lucru

Denumire si adresa obiectivului
Str Constantin Brâncuși 78-78A Cluj-Napoca, jud Cluj

Beneficiarul investiției
UCMS Group Romania SRL
Str Campului nr 84-86 Cluj-Napoca jud Cluj

Proiectant General 
Trans Form SRL
Str Republicii Cluj Napoca

Antreprenor General 
Marina Properties Construct SRL
Str Anton Pann nr 34-36 Cluj-Napoca

Executant lucrări demolare
Wizland Construct SRL
Str Teilor loc Dezmir jud Cluj

Autorizatie de desfiintare nr 27 din 18 05 2021
Data finalizării lucrărilor de desființare 
29 01 2022

În cadrul unei dezbateri publice privind dezvoltarea Clujului, primarul Emil Boc s-a arătat preocupat de calitatea vieții din cartierele orașului:

„Eu mă uit cu înfrigurare la strada Brâncuși.

Păi dacă toți vor veni să îmi ceară P+6 așa cum s-a început….

Fratele meu, degeaba mă străduiesc să fac centură. Am oprit construcția din Borhanci până se termină centura ocolitoare, dar totul va fi înghesuit aici, nu vom mai putea respira. Ce vom face? Când va putea ajunge la 18 m Brâncușiul când e în PUG (Planul Urbanistic General)? Când vom demola jumate din stradă, peste 50 de ani.

Aici cred eu că trebuie într-adevăr analizat și gândit astfel încât să nu scăpăm de sub control orașul și calitatea vieții”, declara edilul Emil Boc în martie 2021, în cadrul dezbaterii găzduite de Centrul de Inovare și Imaginație Civică pe tema „Locuirii”. 

Luna trecută, administrația locală a publicat autorizația de desființare a construcției existente.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 17 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 22 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE