Din oras

Un nou pas in eliminarea birocratiei: nu mai e nevoie de timbru fiscal pentru cazierul judiciar

Obtinerea cazierului judiciar a fost simplificata, incepand de astazi eliminandu-se obligativitatea timbrului fiscal, in valoare de 2 lei.

O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor masuri de simplificare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea si completarea unor acte normative a adus modificari notabile in demersurile de obtinere a unor acte si dcumente, majoritatea in favoarea cetatenilor.

De astazi, de exemplu, cazierul judiciar va fi eliberat doar in baza cererii si a chitantei de 10 lei, insotite de actul de identitate in original, fara a mai fi nevoie si de timbrul fiscal.

Inspectoratul Judetean de Politie Cluj inca nu a reusit sa actualizeze informatiile pe site, insa o va face in cel mai scurt timp, suntem convinsi.

Alte modificari nu au fost aduse, in ceea ce priveste cazierele judiciare. Acestea se elibereaza in maxim 3 zile de la depunerea solicitarii, insa cele nepatate se dau pe loc. Documentele sunt valabile 6 luni de la data primirii si numai in scopul pentru care au fost eliberate.

Mai multe informatii despre obtinerea cazierului judiciar puteti obtine chiar de pe site-ul IJP Cluj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *