De cartier

Un nou bloc de 3 etaje, cu terase înierbate, ar putea fi realizat pe Plopilor

Un nou imobil cu funcțiuni mixte, compus din două corpuri cu o înălțime de 2 și respectiv 3 etaje ar putea fi realizat pe strada Plopilor. 

Urbaniștii din Primărie ar putea aproba planul urbanistic de detaliu (PUD) privind construcția unui nou ansamblu, care ar dispune de un număr de 12 apartamente cu suprafețe cuprinse între 37 și 90 mp, cu una, două sau trei camere, bucătărie, baie, terase exterioare înierbate sau balcoane.

PUD Construire imobil mixt, amenajări exterioare, împrejmuire teren, organizare de șantier, racorduri și branșamente la utilități

Beneficiar: Cupcea Corneliu Mihai/Bora Anchidim Traian/Datiro home srl

Datiro home srl a fost înființată în urmă cu 6 ani, cu sediul în Bistrița, fiind administrată de Bora Anchidim Traian. În 2020, firma înregistra un număr de 3 angajați.

Obiectul de activitate al firmei vizează lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

La o cifră de afaceri de 176 090 eur, firma înregistra în 2020 un profit net în valoare de 2 933 eur. 

Amplasamentul studiat este situat în strada Plopilor, iar documentația va fi prezentată în vederea obținerii avizului comisiei de urbanism. 

Detaliile proiectului

Clădirea proiectată va avea regim de înălţime S+P+2E+R.

Regimul de înălțime al noului imobil:

S1+P+2E corp A, 
S1+S2+P+2E+R corp B 
Înălțime la cornișă – max 12.30 m

Terenul studiat se află în proprietatea privată a beneficiarilor. Proprietatea este compusă din: 1083.00 mp teren și 3 construcții.

Potrivit documentației supuse aprobării urbaniștilor din Primărie, terenul studiat are diferențe de nivel semnificative mai ales pe jumătatea posterioară a parcelei fiind recomandată edificarea viitoarei construcții pe porțiunea adiacentă aliniamentului.

Accesele auto și pietonale în incintă se realizează de pe strada Plopilor. În prezent, pe parcelă sunt amenajate 3 accese auto și 2 accese pietonale.

Circulația auto se va asigura printr-o alee cu dublu sens, semaforizată, cu o lățime de min 3.50 m, amplasată pe latura de est a parcelei. Pe aleea auto se va amenaja și un loc de refugiu pentru asigurarea spațiului necesar așteptării în incintă până la eliberarea accesului auto în subsol.

Necesarul de parcaje:

 – 1 loc de parcare pentru fiecare apartament propus (suprafața utilă a apartamentelor este mai mică decât 100 mp) rezultă 12 locuri de parcare necesare. 
– 1 loc de parcare la 50 mp suprafața de vânzare, pentru funcțiuni comerciale cu nr redus de clienți – suprafața propusă 100 mp – rezultă 2 locuri de parcare necesare.
 – 1 loc pentru depozitare bicicleta pentru fiecare apartament rezultă 12 locuri pentru depozitare bicicletă.

Total locuri de parcare necesare = 14 locuri. 
Total locuri de depozitare pentru biciclete necesare = 12 locuri
Total locuri de parcare propuse = 14 locuri de parcare – amenajate în subsolul clădirii din care 12 aferente funcțiunii de locuire și 2 aferente funcțiunii terțiare (comert en detail).
Total locuri de depozitare pentru biciclete propuse = 12 locuri amenajate în subsolul clădirii.

Se dorește amenajarea incintei cu trotuare pietonale, alei auto și platforme de parcare, iar in spațiile rămase libere se vor amenaja spații verzi plantate cu arbori și arbuști decorativi.

Proiectant: sc Next Design srl

Noul proiect va intra în dezbatere în următoarea ședință a urbaniștilor din Primărie programată în această lună. 

 

 

 

 

 

sursa foto: capturăproiectcomisieurbanism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *