Din oras

Un jurist vrea să dea în judecată Direcția de Finanțe Cluj. La mijloc sunt câteva zeci de dosare și hotărâri judecătorești nerespectate

Juristul Cosmin Mariș a făcut plângere la DNA împotriva Direcției de Finanțe Cluj deoarece reprezentanții instituției au refuzat constant să restituie banii din taxa de poluare pentru câteva zeci de dosare.

Cosmin Mariş a solicitat restituirea într-o singură tranşă a taxei de poluare, nu eşalonat. El a cumpărat drepturile litigioase privind taxa de poluare în în câteva zeci de dosare și vrea să meargă până în pânzele albe ca să își obțină drepturile.

Cosmin Mariș acuză conducerea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj-Napoca de abuz în serviciu și nerespectarea hotărârilor judecătorești. Potrivit Mediafax, juristul spune că nu a fost executată hotărârea judecătorească definitivă în cazul celor câteva zeci de dosare asupra cărora are drepturi litigioase. Până acum, Direcția de Finanțe Cluj nu i-a restituit nicio taxă auto de poluare.

”Am depus o plângere penală la DNA Cluj împotriva conducerii Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj-Napoca pentru abuz în serviciu şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, fapte săvârşite de persoane care au atribuţii în materie de executare a hotărârilor judecătoreşti pronunţate împotriva instituţiei în ceea ce priveşte restituirea taxei auto de poluare. Atât timp cât există hotărâri judecătoreşti definitive şi care nu sunt executate, trebuia făcut ceva. A fost ultimul mijloc de presiune la care m-am putut gândi, pentru a-i face pe cei de la Direcţia de Finanţe Cluj să execute hotărârile judecătoreşti”, a declarat juristul.

Cosmin Mariș a încercat, mai întâi, să obțină banii pe cale amiabilă. A fost în audiență la Ioan Pop, directorul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Cluj-Napoca și a aflat că instituția nu are fonduri și că i-ar lipsi și cadrul legal pentru că s-a eliminat timbrul de mediu. 
”Statul român nu poate invoca lipsa fondurilor pentru neexecutarea hotărârilor judecătoreşti, aceasta fiind şi poziţia instituţiilor europene, iar în ceea ce priveşte lipsa cadrului legal special de restituire a taxelor de mediu trebuie să menţionez că există cadrul legal general, reglementat de Codul de procedură fiscală, care se referă la restituirea creanţelor către contribuabili. Deci, există cadrul legal”, a punctat Mariş. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *