Eveniment

Un jandarm din Cluj, acuzat că a bătut crunt un festivalier de la UNTOLD

Un tânăr de 24 de ani, Răzvan Udrea, student la Facultatea de Informatică din Cluj-Napoca, spune că a fost bătut, duminică dimineața, de un jandarm. Totul s-a petrecut în cadrul UNTOLD, în timp ce tânărul se deplasa spre un cort SMURD, împreună cu mai mulți prieteni, unde o amică primea ajutor medical.

Potrivit evz.ro, la un moment dat, de Răzvan Udrea, care se afla în compania altui prieten, s-au apropiat doi jandarmi, care le-au vorbit foarte urât: ”Ce p…a faceți aici”, le-a spus un jandarm celor doi. Replica dată de Udrea a fost: ”Dumneata porți haina Statului Român și de ce vorbești așa de urât?”.

Tatăl lui Răzvan, Cristian Udrea, fost pompier militar, a povestit că după acest incident, cei doi jandarmi au tăbărât pe copilul lui și l-au luat pe sus, pentru a-l transporta la duba Jandarmeriei, pentru identificare.

„I-au pus cătușe la mâini și, la dubă, unul dintre jandarmi a urcat cu el în mașină și a început să îl rupă cu bătaia. Pe tot corpul este vânăt. Urmează să mergem IML Cluj pentru a scoate un certificat medico legal și să depunem o plângere penală”, a declarat Cristian Udrea.

La finalul ”tratamentului” aplicat de jandarm lui Răzvan Udrea, acesta a fost și amendat cu 620 de lei pentru refuz de legitimare.

Cristian Udrea a mai povestit că întreg incidentul a fost filmat de camerele video de supraveghere din interiorul festivalului. Ba mai mult, există și un martor ocular, culmea, un pompier militar, fost coleg cu Cristian Udrea.

„Acesta mi-a transmis că nu poate să spună ce a văzut deoarece îi e frică să nu își piardă locul de muncă. În cursul zilei de duminică am fost din nou în zona festivalului Untold și am vorbit cu jandarmul care a aplicat amenda de 620 de lei. Acesta mi-a spus că de ce sunt supărat că doar colegul lui doar l-a scuturat un pic pe fiul meu”, a mai spus Udrea.

Oficialii Brigăzii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, din care face parte și militarul bătăuș, nu au dorit să comenteze incidentul. ”Analizăm și verificăm solicitarea dvs”, a fost răspunsul oferit de Ramona Pop, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

sursa foto: bucurestifm.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *