General

Un editor de la televiziunea de stat rusă a transmis un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care citea știrile oficiale. Tânăra a scandat ”Fără război! Opriți războiul!”, televiziunea anunță controale

Scris de 327

Un editor de la televiziunea de stat rusă a transmis un mesaj anti-război în direct, în spatele unei colege care transmitea știrile oficiale de la Kremlin. Informația a plecat de pe contul de Twitter al ziaristului Kevin Rothrock de la publicația rusă independentă Meduza.io.

Reacția jurnalistei vine la doar 3 zile după ce au apărut primele fisuri în propaganda rusă, atunci când doi invitați la principalul talk-show de propagandă au criticat războiul, spre disperarea moderatorului.

Tânăra angajată la televiziunea de stat a scandat ”Fără război! Opriți războiul!” în timp ce afișa un mesaj similar și trecea prin cadrul colegei sale, intrând astfel în direct. Televiziunea a oprit transmisia imediat și a schimbat cadrul și știrea.

Agenția de presă rusă Tass.com a transmis deja că televiziunea Rusia 1 face verificări cu privire la incidentul în care ”o necunoscută” a intrat în cadrul unei transmisii live.

Tot ziaristul de la Meduza a publicat o fotografie cu Marina Ovsyannikova, care nu este ”necunoscută” la televiziunea oficială a Kremlinului, ci editor în cadrul acesteia.

Doi invitați la principala emisiune de propagandă de la puternica televiziune de stat Rusia 1 au criticat, vineri, războiul pornit de Kremlin împotriva Rusiei, spre disperarea gazdei talk-show-ului, transmitea publicația britanică The Telegraph. Același lucru s-a întâmplat joi și la o emisiune a televiziunii oficiale a armatei ruse.

Au fost primele forme de opoziție publică la adresa războiului declanșat de Vladimir Putin, în condițiile în care o lege votată rapid săptămâna trecută pedepsește dur, cu până la 15 ani de închisoare, orice critică la adresa deciziilor Kremlinului legate de război.

Zelenski, mesaj după ce editorul televiziunii ruse de stat a protestat în direct împotriva războiului: ”Atât timp cât țara nu e Coreea de Nord, trebuie să lupți”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj de solidaritate cu Marina Ovsyannikova, editorul televiziunii de stat ruse care a protestat în direct împotriva războiului.

Zelenski, citat de News.ro, a spus că i-a fost „recunoscător” ei şi altora „că au încercat să transmită adevărul”:

„Sunt recunoscător acelor ruşi care nu încetează să încerce să transmită adevărul, care luptă împotriva dezinformării şi spun fapte reale prietenilor şi familiilor lor, şi personal acelei femei care a mers în studioul Channel 1 cu o pancartă anti-război (…) Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât ţara ta nu este complet închisă de restul lumii, transformându-se într-o Coreea de Nord uriaşă, trebuie să lupţi, nu trebuie să-ţi ratezi şansa”, a transmis Zelenski.

UPDATE: Marina Ovsyannikova, după ce a fost plasată în arest la domiciliu: „Nu regret ce am făcut, o voi considera ca pe o onoare, oricare ar fi consecințele. Am nevoie totuși de susținerea voastră”. La scurt timp de la postări, pagina de Twitter a dispărut

„Nu regret ce am făcut. Oricare ar fi consecințele, o voi considera ca pe o onoare”, a scris pe Twitter, marți la prânz, Marina Ovsyannikova, editorul care a transmis un mesaj anti-război la televiziunea rusă de stat.

Aceasta anunțase în dimineața de marți, pe aceeași rețea de socializare, că a fost eliberată din arest și plasată în arest la domiciliu.

„După o noapte grea în arest, am fost eliberată și acum pusă în arest la domiciliu”, a scris Ovsyannikova.

Aceasta a mai transmis că a fost anunțată de avocat că riscă o pedeapsă între 5 și 10 ani de închisoare:

„Nu știu ce se va întâmpla cu mine în curând. Avocatul meu mi-a spus că s-ar putea să risc o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani, conform codului penal. Nu regret. Am nevoie totuși de susținerea voastră”.

Pe purtătorul de necuvânt al lui Putin l-au lăsat nervii în fața jurnaliștișor: ”E huliganism”

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a numit drept „huliganism” acțiunile angajatei Channel One, Marina Ovsyannikova, care a apărut în studio în timpul unei transmisiuni în direct cu un afiș împotriva războiului dus de Putin în Ucraina.

“În ceea ce privește această fată, acesta este huliganism. Canalul TV și cine ar trebui să se ocupe de asta. Aceasta nu este o chestiune de pe agenda noastră”, a spus Peskov la solicitarea jurnaliștilor de a comenta acțiunile angajatului Channel One, Ovsyannikova, relatează Interfax.

La o întrebare clarificatoare dacă Ovsyannikova este în prezent anchetată, Peskov a răspuns:

“Există anumite departamente, organisme care se ocupă de asta. În plus, transmisia în direct a oricărui canal TV este o dimensiune specială și o responsabilitate deosebită, mai ales pentru cei care lucrează acolo. Aici cuvântul pentru toată lumea este cu greu potrivit.”

Descriind activitățile Channel One, Peskov a spus că este „un brand, precum canalele noastre TV de top”.

„Acesta este un brand de informații de înaltă calitate, la timp, foarte prompt și obiectiv”, a susținut Peskov.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 mins De cartier
  Viceprimarul Dan Tarcea despre Baza Sportivă La Terenuri: “Așa cum arată acum lucrările de acolo și ritmul de lucru de acum suntem optimiști și credem că vor fi realizate”
 • Acum 57 mins De cartier
  În orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”, cel mai mare cartier mustește de gunoaie și noroaie
 • Acum 59 mins De cartier
  Clujenii cer semaforizarea intersecției din Borhanci, autoritățile se mai gândesc: «Este o situație extrem-extrem de aglomerată acolo… Opțiunea este dată la specialiști, să ne spună»
 • Acum 2 hours Rautacisme
  Lucrări publice cu viață scurtă, dar de cea mai bună calitate! Dalele noi, mândria Clujului, au crăpat și în jurul BT Arena
 • Acum 2 hours Din oras
  În weekendul ăsta, Festivalul Gastronomic Culinăria îți dă acces la grădina secretă a Restaurantului Da Pino unde vor cânta Grigore Leșe, Luiza Zan și trupa TRIGON
 • Acum 2 hours Din oras
  Lista problemelor descoperite de Primărie la proiectul de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989
 • Acum 2 hours De cartier
  Imagini nerecomandate minorilor – În parkingul Negoiu, din fundul Mănășturului, vandalii mânjesc pereții nestingheriți de Poliția Locală
 • Acum 4 hours De cartier
  SOPORUL viitorului, prins în «furcile administrative» din prezent: „După aprobarea PUZ-ului cheia va fi la investitori, la cei care dețin terenuri acolo”. Autoritățile nu pot avansa încă un termen final
 • Acum 4 hours Editorial
  Eşti hoţ, mincinos şi nu-ţi place munca? Te faci politician
 • Acum 5 hours Din oras
  Înc-o strategie: Autoritățile își propun să «planteze» zece mii de corpuri de iluminat public până în 2030. Valoarea investiției este estimată la aproape 7 milioane €
 • Acum 6 hours Din oras
  Nici n-a apucat bine managerul Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj să refuze fonduri private nerambursabile, că “totul e perfect” şi aflăm că un părinte şi-a spălat copilul internat acolo cu furtunul
 • Acum 7 hours Rautacisme
  MI-S PENIBILII JUDEŢULUI: S-a inaugurat „ţava” de apă la Dej în prezenţa unui sobor de politicieni locali
 • Acum 19 hours Sanatate
  Sindicaliștii de pe ambulanțe nu-l vor pe Arafat să le fie ”ayatolah”. Ei cer ca Ministerul Sănătății să coordoneze activitatea, nu Ministerul de Interne
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE