In vizor

Un director de la Direcția Județeană de Finanțe Cluj acuzat că ia bani în parcul de la Avram Iancu. ”Nu este adevărat acest lucru. Acolo sunt camere”

Scris de 2234

La Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca a fost înregisrat un memoriu prin care directorul adjunct de la Administrația Județeană a Finanțelor Publice, Ramona Șoptirean (foto) este acuzată de lucruri grave, se arată într-un material publicat pe site-ul foaiatransilvana.ro.

 • Memoriul a fost întocmit de un artist plastic din Cluj Napoca. Acesta deținea un PFA (persoană fizică autorizată – n.n.) și trebuia să obțină returnări de la bugetul de stat.

În acest memoriu se arată faptul că artistul plastic ar fi dat suma de 5.000 de lei, directorului adjunct Șoptirean pentru un ”ajutor” pentru returnarea sumelor de bani.

”Mi-a condiționat serviciile și predarea documentelor făcute pentru depunerea declarațiilor pe 0, aferente PFA-ului deținut anterior de către subsemnatul și radierea acestuia de achitarea către dânsa a sumei de 5.000 de lei (cinci mii) lei, sumă pentru care nu mi-a predat nicio chitanță. Consider că aceasta constituie și se circumscrie unei activități de șantaj și obșinerea de foloase necuvenite”, se arată în memoriu.

Întâlnirea din Parcul de la ”Avram Iancu”

Artistul plastic mai susține că, în perioada 25-30.08.2021, i-au fost poprite o serie de sume, pe contul personal deschis la Banca Transilvania.

”Doamna Șoptirean s-a oferit să mă ajute să îmi depun declarațiile necesare în vederea recuperării sumelor încasate în plus de ANAF Cluj Napoca și radierea PFA-ului”, se arată în memoriu.

Pictorul mai susține că în data de 14 octombrie 2021 a fost sunat de către directorul Șoptirean care l-a invitat la sediul ANAF Cluj, pentru a-i preda personal documentele.

”M-am întâlnit cu dânsa la sediul ANAF Cluj Napoca, la ghișeul la care lucrează și acesta mi-a comunicat că totul ete OK, mi s-au virat banii de la Trezorerie, dar a condiționat predarea documentelor de achitarea sumei de 5.000 de lei. A doua zi, în data de 15.10.2021, m-am întors la ANAF Cluj pentru recuperarea documentelor. Aici, doamna Șoptirean mi-a spus să ne vedem în Parcul de la statuia lui Avram Iancu. Aici ne-am reîntâlnit și am achitat suma de 5.000 de le, și ea mi-a dat plasa cu documente”, se mai arată în memoriu.

Ulterior, artistul plastic a constatat că în contul personal au intrat diverse sume de bani care au totalizat 19.585 lei.

Ramona Șopterean: ”Nu îl cunosc. Sunt camere de luat vederi”

Contactată, Ramona Șoptirean ne-a declarat că a auzit de acest memoriu dar că nu a fost chemată de nimeni, niciodată, să dea explicații.

În plus, Șoptirean a declarat că nu îl cunoaște pe autorul memoriului și nici nu a vorbit vreodată cu el.

”Omul ăla ar trebui să vină în fața mea. La fel a făcut plângere despre colegi de-ai mei. Nu am fost chemată la Parchet. Am auzit de asta în urmă cu două luni. Acolo, la Statuia lui Avram Iancu sunt o grămadă de camere de luat vederi. Se poate verifica. Nu l-am ajutat niciodată cu nimic. Parola mea nu a fost folosită pentru depunerea declarațiilor fiscale. Nu sunt vinovată de nimic. Sunt simple declarații dar acest om trebuie să le și dovedească”, a spus Șoptirean.

A fost sesizat Parchetul

Reporterii de la Foaia Transilvană au stat de vorbă și cu directorul Direcției Regionale de Finanțe Cluj, Ioan Pop. Acesta a refuzat să facă comentarii pe seama acestui subiect, spunând doar că a fost sesizat Parchetul și a fost constituită o comisie de disciplină care va analiza toate aspectele sesizate în memoriu.

Pe de altă parte, un oficial al ANAF Cluj ne-a precizat, oficial, că de pe parola Ramonei Șoptirean au fost înregistrate declarațiile fiscale ale artistului plastic și au fost acordate anumite facilități fiscale precum scutirea de dobânzi și penalități de întârziere.

Foaia Transilvană a sesizat DNA Cluj cu privire la acest subiect.

Cordoș de la PSD o susține și Șoptirean

Ramona Șoptirean a fost numită director adjunct al Direcției de Finanțe a Județului Cluj, cu sprijinul lui Alexandru Cordoș, președintele interimar a PSD Cluj. Șoptirean este o apropiată a lui Cordoș (foto la 1 Decembrie), din punct de vedere politic.

Artistul plastic a scris în memoriu că acest subiect a fost adus și la cunoștința lui Alexandru Cordoș și a subprefectului de Cluj, Răzvan Ciortea, dar nu au fost luate măsuri.ULTIMA ORĂ

 • Acum 27 mins Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 56 mins In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 56 mins In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 2 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 3 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
 • Acum 5 hours Politica
  În calendarul anului școlar viitor, vacanța de primăvară nu cuprinde nici Paștele Catolic, nici Paștele Ortodox. Păi, politicienii noştri serbează numai Paştele Cailor
 • Acum 5 hours Din oras
  Cel mai urmărit prezentator de evenimente: Alin Sălăjean, de departe cel mai popular din breaslă pe social media
 • Acum 6 hours Eveniment
  E LUNI, LUMEA SE GRĂBEȘTE LA SPITAL: Accident grav între Gilău și Căpușu Mare
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ: O minoră de 17 ani a decedat într-un accident grav la Bucea
 • Acum 18 hours Politica
  Nicolae Ciucă, în ședința PNL de la Vila Lac: ”Rotația se va face ca în protocol. Vă asigur”
 • Acum 19 hours Politica
  DOMN’ PROFESOR DE CONSECVENȚĂ: Ieri, Vasile dÎncu vroia privatizarea învățănântului gimnazial, azi vrea ”echitate” la admiterea în liceu și la probele de BAC
 • Acum 1 day Din oras
  Peisagistică cu barda în Parcul Farmec, gunoiae în loc de rațe pe Canalul Morii
 • Acum 1 day In vizor
  USAMV Cluj Napoca la încă o tură de judecată cu omul de afaceri din imobiliare Călin Buzoianu. Aceeași ”stațiune de cercetare experimentală”, bat-o vina!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE